Hlavní obsah

Plzeň našla nového Daridu. Hrošovského neznervózňuje, že nahrazuje Horvátha

Střídání stráží a generací? Dost možná... Kapitán fotbalové Plzně usedl na Dukle znovu jen na lavičku náhradníků, na hřiště se Pavel Horváth (38) dostal až v 86. minutě a po děkovačce s fanoušky jako první prchl do šatny. Naopak jeho mladý nástupce Patrik Hrošovský (21) byl mužem zápasu. Na první dva góly nahrál, a tak výrazně přispěl k hladké výhře 3:0. Tohle bude nový Darida, napadlo nejednoho diváka, který zápas sledoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hrošovský má důvod se usmívat, vlevo Tomáš Hořava.

Článek
Fotogalerie

Posadil Horviho na lavičku, ale žádnou nervozitu na něm během zápasu nevidíte. „Pavel je velký přínos pro tým, takže si uvědomuji velký závazek, že nastupuji na jeho místě. Neberu to ovšem tak, že ho mám nahrazovat," líčí Patrik Hrošovský.

Viktoria v týdnu s členem slovenské jedenadvacítky prodloužila smlouvu až do června 2017. „Není daleko od toho, aby šel ve stopách Vládi Daridy. Plzeň může být ráda, že si ho pro jaro nechala," poukázal reprezentant David Limberský, který při Horváthově absenci nosí kapitánskou pásku.

Hrošovský na podzim hostoval ve Znojmě. Zimní přípravu absolvoval s Plzní, ale hostování v týmu ligového nováčka mělo pokračovat i na jaře. Pak se ale zranil Marek Hanousek, a Plzeň si Hrošovského obratem stáhla.

Patří mezi svědomité hráče

A mladík se své šance v mistrovském týmu rychle chopil. „Šťastné znamení osudu, dá se říci. Musel jsem na to být ovšem připravený," zdůrazňuje Hrošovský.

V tom mu trenér dává za pravdu. „Je to profesionál. Staral se o sebe, i když nehrál, takže byl stále připravený. Patří mezi svědomité hráče," souhlasí Dušan Uhrin.

Na druhé straně dává pozor, aby mladou kometu nepřechválil. „Vláďu Daridu jsem v Plzni nezažil, ale Patrik je myslím trochu jiný hráč. Půjde svojí cestou. Zatím odehrál pár zápasů, nepřeceňoval bych ho. Znáte to, když hráče chválíte, přestanou vám hrát... Ale svých chyb se zbavil, jsem s ním spokojený."

Komplexní záložník řádí na Julisce

A spokojení jsou i spoluhráči. „Patrik má velký přehled ve hře, na góly nahrává a také je sám dává. Je to komplexní záložník. Jeho výkony pro mě nejsou překvapením, už v přípravě bylo znát, jak mu hostování ve Znojmě pomohlo," říká útočník Stanislav Tecl.

Juliska je Hrošovského oblíbeným stadiónem. V červenci tady v prvním kole vystřelil Znojmu v prvním kole senzační remízu 1:1, včera zase přispěl Viktorii dvěma asistencemi k výhře 3:0.

„Hostování ve Znojmě mi určitě pomohlo se rozehrát. Prvně jsem mohl nakouknout do první ligy. Odehráli jsme dobrá utkání a já jsem za tuto zkušenost velmi rád," hodnotí plzeňský středopolař.

Usadí se Hrošovský trvale na Horváthově pozici v plzeňské sestavě?
Ano
89,1 %
Ne
10,9 %
Celkem hlasovalo 7839 čtenářů.

Reklama

Související témata: