Hlavní obsah

Tecl a spol. zase řádí. Jenže ztráta na Spartu už je velká, lituje plzeňský střelec

Praha

Rozjeli se jako za starých dobrých časů. Liberec fotbalisté Plzně porazili 6:0, v sobotu vyhráli na Dukle 3:0. Vedoucí Sparta má ovšem stále pětibodový náskok a dnešní duel na Slovácku k dobru. „Asi je trošku pozdě, ztráta už je přece jenom velká. Ale vždycky, když takhle dostaneme Spartu pod tlak, je to jedině dobře,“ poznamenal na Julisce nejlepší plzeňský střelec Stanislav Tecl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl oslavuje svůj gól.

Článek
Fotogalerie

Vstřelil první, vítězný gól a ukončil tak sérii pěti ligových kol bez vstřelené branky. Naposledy se Stanislav Tecl trefil v prvním jarním kole v Ostravě, ale nervozitu necítil. Momentálně s devíti zásahy ztrácí tři góly na nejlepšího ligového střelce Davida Lafatu.

„Vyhrávali jsme, takže nebylo třeba to moc řešit. Jsem samozřejmě rád za gól, ale ještě víc za skvělý týmový výkon." V Ostravě se trefil dvakrát, což mohl zopakovat i na Dukle. „Honza Kovařík mi poslal nádherný balón, bohužel to v brance neskončilo," litoval šance, z níž trefil břevno domácí branky.

Viktoria vytěžila z dvou posledních kol šest bodů a impozantní skóre 9:0. V domácí lize začíná řádit jako dřív. „Jsou to jen dva zápasy, je tedy předčasné se bavit o velké formě. Nyní už je hlavně trošku pozdě, odstup je bohužel opravdu veliký," přemítá Tecl.

Alespoň Spartu pořádně prohnat

Má jasný cíl pro zbytek jara. „Pořádně prohnat Spartu! Má sice situaci ve svých rukou, stále to však nebalíme. Už kvůli fanouškům nám nezbývá nic jiného, než jít od zápasu k zápasu a snažit se z každého získat tři body. Fotbal je jak krásná, tak ošemetná hra a stát se může nakonec ještě hodně. Uvidíme tedy, na co to v konečném součtu bude stačit."

Tecl je v sezóně nejlepším střelcem Plzně nejen v lize, ale také v součtu všech soutěží. „Žádné mety si nedávám. Stačí se podívat na mojí loňskou sezónu, kdy se po podzimu v Jihlavě mluvilo o rekordech, a jak to dopadlo. Pro mě je mnohem důležitější výsledek týmu, ale pokud po dobrém výkonu nějakou branku dám, určitě se nezlobím," usmívá se útočník.

Reklama

Související témata: