Hlavní obsah

Litsingi lituje, že řídil opilý. Klub mu dal pokutu a podmínečně ukončil smlouvu

Teplice

Teplický záložník Franci Litsingi projevil lítost nad svým excesem z noci z pátku na sobotu, kdy jej policejní hlídka přistihla při jízdě v opilosti a naměřila mu 1,76 promile alkoholu. Klub jednání svého hráče odsoudil a svou hvězdu také náležitě potrestal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Franci Litsingi (vpravo) se za svůj prohřešek omlouval.

Článek

„Velmi se omlouvám vedení klubu, trenérům, spoluhráčům, partnerům klubu a všem fanouškům FK Teplice. Svého činu velmi lituji, zklamal jsem důvěru všech, kteří mi věřili a podporovali mě. Jsem připraven nést všechny následky," omlouval se konžský záložník na klubových stránkách.

Sedmadvacetiletý fotbalista, jenž v lize nastřílel 15 gólů v 37 zápasech, se musel dostavit k výslechu na policii, ale na sobotním tréninku nechyběl. Internímu trestu však neunikl.

„Vedení společnosti jednoznačně odsuzuje chování hráče FK Teplice Franciho Litsingiho, který tímto činem porušil hrubým způsobem profesionální smlouvu. Tento čin odmítáme z lidského i profesionálního hlediska a s hráčem Litsingim bylo okamžitě zahájeno řízení přesně dle disciplinárního řádu a etického kodexu společnosti. Výsledkem řízení je podmínečné ukončení profesionální smlouvy a finanční postih," stojí v prohlášení na klubových stránkách.

V něm se zároveň ale popírá, že by v Litsingiho voze seděli i další hráči Teplic: „Zásadně odmítáme účast tří dalších hráčů při této události, jak zcela mylně informovala hlavní zpravodajská relace TV Nova a posléze další média. Zmiňovaní hráči Grigar, Krob a Jindráček prokazatelně, dle policejního vyšetřovaní, výpovědí samotných hráčů i dalších očitých svědků, v této kauze nefigurují jako spolujezdci Franciho Litsingiho."

Reklama

Související témata: