Hlavní obsah

Zlá zpráva pro Duklu, kvůli srdeční vadě hrozí Malému konec kariéry

Dávají mu šanci a přejí si, aby se brzy zase připojil k týmu. Fotbalové Dukle ovšem reálně hrozí, že přijde o služby Petra Malého. Devětadvacetiletý záložník má srdeční vadu, a pokud klíčové vyšetření během dubna skončí špatným výsledkem, lékaři mu doporučí, aby ukončil kariéru. Malý v lednu zkolaboval přímo na hřišti, ale před začátkem jara se zdálo, že se bude moci k fotbalu naplno vrátit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Malý z Dukly (vlevo) v hlavičkovém souboji s žižkovským Janem Zawadou.

Článek

Byl to šok, který dolehl na celé mužstvo. Petr Malý během lednového zápasu zimní Tipsport ligy s Táborskem zkolaboval a přímo na hřiště v Edenu pro něj musela přijet sanitka.

První vyšetření dopadla dobře, hráč byl brzy propuštěn z nemocnice a Dukla před startem jarní části sezóny dokonce hlásila, že by se Malý měl brzy zapojit do tréninku.

Nastala však vážná komplikace. Ukázalo se, že fotbalista má srdeční vadu. Není tak vůbec jisté, zda Malý ještě bude moci pokračovat v profesionální kariéře.

„Petr má určitou srdeční vadu, tím se také vysvětluje kolaps, který prodělal v lednu. Během dubna tedy znovu absolvuje jedno důležité vyšetření. Na základě jeho výsledků se bude rozhodovat, jestli se bude moci vrátit k vrcholovému sportu, nebo ne," potvrdil nepříjemnou diagnózu trenér Luboš Kozel po sobotním utkání s Plzní (0:3).

Dukle se na jaře nedaří, Malý jí chybí. „Šanci ještě určitě má. Přejeme si, aby vyšetření dopadlo dobře, což by Petrovi umožnilo případný návrat," dodal Kozel.

Reklama