Hlavní obsah

Blšany vyhrály v nastavení

Tečovaná rána Šelichy v nastaveném čase nedělního zápasu přiblížila Blšany ligové jistotě, zatímco boj Jihočechů o záchranu bude více než svízelný.

Článek

"Je pro mě nepochopitelné, že ve dvaadevadesáté minutě zahráváme roh a místo abychom zápas u praporku dohráli, tak ještě inkasujeme po hloupém faulu," zlobil se František Cipro, trenér Českých Budějovic.

Už po necelých šedesáti vteřinách střílený centr Nachtmana takřka od půlky Filipko s vypětím sil vyškrábl z pod břevna na roh. Namlsaní diváci si ale na další fotbalový okamžik museli počkat až do 27. min., kdy po Plockově centru zprava hlavičkoval Chlebek a Chvalovský musel tasit bravurní zákrok. Minuty předchozí i následující byly vyplněny oboustrannou mizérií. Nikdo z hráčů nic nevymýšlel, hřiště ovládal alibismus.

"Chyběla nám touha a agresivita," zlobil se Michal Bílek, trenér Blšan. "Neměli jsme fotbalovost," přitakal Cipro.

Až těsně před půlí po centru Michala hlavičkoval pěkně k tyči Střihavka, ale Filipko plavmo míč lapil, vzápětí po průniku Střihavky jeho křížnou ránu hostující gólman vyškrábl.

Po obrátce Blšany přidaly na pohybu a bojovnosti, ale v ohrožení byl Chvalovský. Rohový kop Plocka tečovaný Chlebkem se stáčel k zadní tyči, ale brankář doskočil k míči včas, pak zase hasil nebezpečí, když trestný kop Plocka prodloužil Střihavka na vlastní svatyni.

V závěru Blšany přitlačily hosty k jejich šestnáctce, ale Filipko odolával. Po trestném kopu Müllera a hlavě Vorla od tyče míč vyškrábl, následně po centru Müllera hlavičku Střihavky zastavila tyč, dorážku Devátého na brankové čáře Homoláč. Když už běžela třetí minuta nastavení, tak trestný kop Müllera od půlky Filipko vyrazil a Šelicha střelou z vápna poslal míč do sítě. "Po přestávce jsme přidali, šance si vytvořili a byť v nastaveném čase, tak máme tři body," radoval se Bílek.

Blšany - České Budějovice 1:0
Branka: 90. (+3) Šelicha. Rozhodčí Helebrant, žluté karty Šourek, Nachtman - Dvořák, Homoláč, Lafata, 1924 diváků, poločas 0:0.
Blšany: Chvalovský - Vorel, Müller, Šourek, Nachtman - Michal (59. Pleško), Bílek, Devátý (84. Schulmeister), Šelicha - Polodna, Střihavka.
České Budějovice: Filipko - Pončák, Pivoňka, Homoláč, Leština - Svoboda, Chlebek, Dvořák (63. Vyskočil), Plocek - Lafata, Kulič (79. Smíšek).
TABULKA
Gambrinus liga - 27. kolo
Příbram - Slavia 0:1
Zlín - Jablonec 1:2
Liberec - Opava 3:0
Boleslav - Drnovice 0:0
Sparta - Brno 2:0
Blšany - Budějovice 1:0
Olomouc - Teplice - hraje se 16.5. v 16:40
Ostrava - Slovácko - hraje se 16.5. v 19:00

Reklama

Související témata: