Hlavní obsah

Titul bych si užil i z lavičky, ujišťuje Švejdík. Brnění proti Doškovi nepotřeboval

Uherské Hradiště

Překvapivý tah přinesl úspěch. Stoper Ondřej Švejdík se v základní ligové sestavě fotbalistů Sparty objevil naposledy v říjnovém 12. kole v Liberci (1:1). V neděli dostal na Slovácku přednost před Jakubem Brabcem, Letenští udrželi čistý štít a po výhře 1:0 jsou sedm kol před koncem Gambrinus ligy vysněnému mistrovskému titulu zase blíž.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Ondřej Švejdík (vlevo) si přidržel Libora Doška ze Slovácka.

Článek

Sparta stále míří na mistrovský double. A právě díky Poháru České pošty se také do ligové sestavy vrátil Ondřej Švejdík. Ve čtvrtfinále proti Dukle se prezentoval v dobré formě. A jelikož ofenzíva Slovácka stojí na dlouhánu Doškovi, rozhodl se trenér Vítězslav Lavička hlavičkáře Švejdíka v sestavě ponechat.

„Že nastoupím, jsem se dozvěděl na tréninku den před zápasem. Výhra mě těší, ale těšila by mě, i kdybych nehrál. Máme přece všichni společný cíl, a pokud to vyjde, titul bych si užil i z lavičky," pochvaloval si Švejdík po utkání v Uherském Hradišti pro sparta.cz.

S Doškem má dlouhodobější problémy

Řežba s Doškem, Radou, Košútem a spol. ve vápně vždycky bolí. Mladí vtipálci Brabec a Kadeřábek před zápasem žertovali, že kvůli kapitánovi Slovácka v týdnu posilovali, aby se zpevnili. Klubové televizi dokonce předvedli něco na způsob brnění, jež si nacpali pod tréninkové dresy.

Doška měl nakonec na starosti zkušený Švejdík. Utržil pár ran, ale bez brnění se obešel.

„S Liborem mám tak trochu dlouhodobější problémy. Je to útočník, na kterého se hraje hodně těžko - navíc když Slovácko hraje vyloženě na něj. Se spoluhráči jsme to ale zvládli," oddechl si.

Energie má dost a dost

Švejdíkovi se vyplatilo, že byl na svou šanci jako třetí stoper stále připraven. „Za dobu, co hraju, jsem už zjistil, že jeden týden to může vypadat tak a druhý jinak. Když totiž člověk pracuje a pořádně maká, může se stát cokoliv."

Po dvou pohárových duelech s Duklou si tak užil i ligu. „Musím se pochválit, poctivě jsem trénoval a mám dobrou životosprávu, takže s energií jsem na tom dobře. Tři zápasy jsem tak odehrál v plné síle," vyzdvihl Švejdík.

V sobotu čeká Spartu domácí derby se Slavií. A trenérům rivala se teď bude složitěji odhadovat, v jakém složení sparťanská stoperská dvojice nastoupí.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články