Hlavní obsah

Poplach v Edenu! Lazaret Slavia počítá zraněné i body nutné k záchraně

Jejich situace je čím dál tím složitější. Pokud dnes večer fotbalisté Slavie v dohrávce 23. kola Gambrinus ligy doma neporazí Jablonec, bude to s nimi zlé. V příštím kole hrají sešívaní derby na Spartě a hned poté hostí Plzeň. Reálně jim tedy hrozí, že pět kol před koncem soutěže by se mohli propadnout na sestupové příčky. Kádr červenobílých ke všemu decimuje rozsáhlá marodka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Alex Pastoor jako by mužstvu odpískal poplach z záchraně...

Článek

Sami nevědí, co počítat dřív. Jestli body nutné k záchraně, nebo hráče, kteří nejsou schopní proti Jablonci nastoupit. Slávisté vrávorají tři body nad ligovým propadlištěm a marodku pro úterní duel zaplnili Dobrotka, Mičola, Piták, Smejkal, Ritchie a Lička, celý zápas ještě nezvládne uzdravený Boudjemaa.

Duelem s Jabloncem přitom červenobílým začíná série zápasů o všechno. „Potřebujeme získat tři body, po Jablonci navíc následují dvě velmi obtížná utkání. Ale nejprve je tu úterní zápas, na který se upírá veškerá naše pozornost. Musíme být velmi dobře organizovaní, agresivní a skórovat," ujišťuje na klubových stránkách trenér Alex Pastoor.

Hektický týden před derby

Sparta hrála na Slovácku v neděli, slávisté mají týden před sobotním derby (od 15:00 na Letné) mnohem hektičtější. Česká televize chtěla zápas s Jabloncem kvůli termínové kolizi s hokejem vysílat v pondělí od 17:00, což je na pražského diváka příliš brzký začátek. Klub tedy raději sám zvolil přeložení na úterý od 18:30.

S karetním ohrožením navíc nastoupí Gecov (7 ŽK), Juhar, Neves a Vošahlík (všichni 3 ŽK)... Ale jak říká Pastoor, nejprve je třeba zvládnout Jablonec.

„Také velká marodka patří k fotbalu. Máme neobyčejně hodně červených karet, ale také dost hráčů, kteří utrpěli zranění v zápase. Boudjemaa, v Boleslavi třeba Ritchie. Ale je to součást fotbalu a musíte to tak brát," nedělá si nizozemský trenér alibi.

Situace je vážná, hrají o všechno

Alespoň šikovného záložníka Boudjemau má k dispozici. „Damien už je v pořádku, ale není na tom zatím kondičně tak, aby zvládl odehrát celé utkání. Připraven už ale bude, což je výborné, protože teď na konci sezóny potřebujeme všechny hráče. Zejména ty, kteří dokážou přinést něco navíc," avizuje kouč.

„Zápas to bude takový, jaký si ho uděláme. Připravujeme se na něj kvalitně. Chceme a musíme doma uspět, protože jsme v tabulce tam, kde jsme," přidává se záložník Martin Juhar.

V posledních dvou zápasech se do branky Slavie vrátil Radek Černý. „Máme před sebou osm utkání a víme, že hrajeme o záchranu. Tak to je. Stejně jako ostatní týmy se musíme snažit získat co nejvíce bodů," burcuje tým gólman Slavie.

Zápas Slavia - Jablonec se hraje od 18:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama