Hlavní obsah

Dědek Siegl se vrací

Když návrat do ligy, tak s plnou parádou! Horst Siegl (36) to zvládl naprosto stylově. V sobotu svými dvěma góly rozhodl o vítězství Mostu nad sparťanským béčkem (2:1) a mohl začít slavit návrat do ligy. Bývalý kanonýr Sparty, Příbrami a Plzně se tak mezi českou fotbalovou elitu vrací přesně po roce.

Foto: ČTK/David Veis

Horst Siegl ještě v dresu Příbrami.

Článek

Seděl v šatně. Jen tak do půl těla. Od hlavy k patě byl zlitý šampaňským a slastně bafal z tradičního doutníku mistrů! "Proč ne, vždyť jsme mistři. Druhé ligy," smál se na celé kolo.

Před rokem prožíval nejsmutnější závěr fotbalového roku ve svém životě. Plzeň, kde tehdy působil, se totiž poroučela z ligy. "Byl to můj první sestup v mé kariéře a na rovinu říkám, že bych to už v životě nechtěl zažít." Teď naopak září. "Sám sobě jsem si slíbil, že se ještě jednou chci do ligy vrátit. A podařilo se. Je to úžasný pocit."

Před sobotním zápasem se sparťanským béčkem nechal natisknout trička a čepice s nápisem: "Hola, hola, hola, první liga volá!" Pikantní na to všem je to, že to všechno vyráběl právě na Letné. "Jó, proběhly tam nějaký vtípky a hecování. Se sparťanským vedoucím týmu Láďou Károu jsem se dokonce vsadili, že když dám hattrick, tak pojede domů do Prahy nahej. Škoda, bylo to na spadnutí, ale gólman Bičík, ho zřejmě nechtěl vidět nahatýho, takže mi tu mojí třetí velkou šanci těsně před koncem chytil."

Oslavy se v Mostě protáhly dlouho do noci. "Zůstali jsme na stadionu a užívali si to. Navíc jsme se ještě dívali na hokej, kterej nakonec taky dopadl naprosto skvěle, takže to byla docela jízda..."

Postup do ligy slavil "Sigi" spolu s další exsparťanskou legendou Jiřím Novotným. "Když jsem Novotňáka v zimě lákal do Mostu, říkal jsem mu, že si spolu ještě jednou zahrajeme na Letný ligu. No a je to tady. Sice budeme možná vypadat jako fotbalové vykopávky, ale pozor, ještě pořád něco umíme," směje se...

Reklama

Související témata: