Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Jihlava se veze na jarní vlně, Pavelka zvedl Liberec

Praha

Vysočině se pod Radovým velením daří. Fotbalisté Jihlavy ve 23. kole Gambrinus ligy porazili třetí Mladou Boleslav, takže hned třemi hráči přispěli do ideální sestavy kola podle Sport.cz. Stejné zastoupení mají i Sparta a Plzeň, dva lídři i nadále vládnoucí celé soutěži. O titul muže kola se dvěma góly do sítě Baníku vehementně přihlásil liberecký Pavelka.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Jihlava ze sestupových vod rychle prosvištěla do klidného středu tabulky a zastavit ji nedokázala ani ambiciózní Mladá Boleslav. Gólově se znovu prosadil bosenský drahokam Harba, k němuž se přidal také Jungr. V obraně se dařilo Šourkovi.

Liberec má rozsáhlou marodku a Baník už hraje o všechno, takže Slovanu přišlo moc a moc vhod, že se Pavelka trefil hned dvakrát a měl blízko k hattricku. Klokanům naopak nepomohla lahůdková individuální akce Hory, v Olomouci stejně prohráli.

Sparta se na Slovácku hodně nadřela na nejtěsnější výhru, přesto znovu nabídla řadu individualit. V brance ji podržel Vaclík, v obraně se velkým tahounem stává Kadeřábek. Jediný gól zápasu pak vstřelil aktivní Krejčí.

Plzeň na Dukle nepřipustila žádné problémy. Mladý Hrošovský se v záloze znovu činil, o vítězný gól se postaral Tecl a obrana řízená Procházkou opět neinkasovala.

Sestava 23. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Vaclík (Sparta) - Kadeřábek (Sparta), Šourek (Jihlava), Procházka (Plzeň) - Pavelka (Liberec), Jungr (Jihlava), Hrošovský (Plzeň), Krejčí (Sparta) - Harba (Jihlava), Tecl (Plzeň), Hora (Bohemians 1905).

Reklama