Hlavní obsah

Olomouc si zkomplikovala cestu do pohárů

Fotbalisté Olomouce v dohrávce 27. kola první ligy remizovali s Teplicemi 3:3. Sigma byla prakticky celý zápas lepší, ale hrubé chyby v obraně ji připravily o výhru a tím s největší pravděpodobností i o účast v pohárové Evropě. "Bylo to pro nás velmi nešťastné utkání. Kluci dřeli, závěr byl z jejich strany heroický, ale štěstí se od nás nakonec odvrátilo. Budeme sice bojovat dál se snahou všechno vyhrát, ale už to nemáme jen ve svých rukou," tvrdil olomoucký lodivod Petr Uličný.

Článek

Utkání začalo pro domácí šokem, když ve 2. minutě nepovedený centr zprava propadl k volnému Verbířovi a ten téměř z brankové čáry prostřelil Vaniaka, který si nepohlídal bližší tyč. Sigma se však nenechala deprimovat a všechny síly vrhla do útoku. Blízko k vyrovnání měli hlavně Kovář a Kobylík, ale branku netrefili.

Podobně si vedl ve 13. minutě i Bednář, když jen líznul ideální přihrávku Kobylíka. Míč však doputoval k Babničovi a ten již Poštulkovi technickou střelou z deseti metrů nedal šanci. Sigma pak stupňovala tlak a Babnič po centru Špiláčka mohl skórovat podruhé. Poštulka však zázračně zachránil.

Dobývání teplického obranného valu pokračovalo i po přestávce. Hanákům ale ve finální fázi dlouho chyběla kloudná myšlenka. Tepličtí naopak trpělivě čekali na brejky a v 63. minutě jim jeden vyšel. Rilke zaběhl po levé straně, odcentroval a Szabo, kterého za sebou zapomněl Glos,  z blízka vymetl levý horní roh Vaniakovi brány. Když už se zdálo, že je rozhodnuto, přišel divoký závěr. Bednář a krátce poté Babnič rychle otočili skóre ve prospěch Hanáků. Euforii na Andrově stadiónu ale v 89. minutě zmrazil nešťastným vlastním gólem Špiláček.

"Remíza, byť z Olomouce je vždy obrovsky cenná, bude bolet domácí a možná i nás. Hráčům ale musím poděkovat, že se nesložili. Vzhledem k vývoji zápasu jsem za bod rád. Jakou bude mít cenu se teprve ukáže," uvedl trenér Teplic Vlastislav Mareček.

Sigma Olomouc - FK Teplice 3:3 (1:1)
Branky: 12. a 83. Babnič, 82. Bednář - 2. Verbíř, 62. Szabo, 89. vlastní Špiláček. Rozhodčí: Jára - Tulinger, Handlíř. ŽK: Bednář - Abanda, Benát. Diváci: 4016.
Olomouc: Vaniak - Kovář, R. Hubník, Kučera, Glos - Randa (69. Hudec), Špiláček, Rýdel (55. König), D. Kobylík (69. Škerle) - Babnič, Bednář. Trenér: Uličný.
Teplice: Poštulka - Ryška, Rada, Klein, Krmaš - Szabo (87. Sunsing), Abanda, Benát, Verbíř (90. Sabou) - Rilke (71. Doležal), Mašek. Trenér: Mareček.
Tabulka a statistiky ligy

Reklama

Související témata: