Hlavní obsah

Poborský: Budu upřímný, nerad bych se ještě stěhoval

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalová Sparta odčinila trapas z Mladé Boleslavi a porazila Brno. Na nezvyklém místě uprostřed zálohy nastoupil zkušený Karel Poborský. Ten v rozhovoru pro deník Právo přiznává, že příští ročník bude pravděpodobně jeho poslední. Kariéru by chtěl zakončit ve Spartě. "Nerad bych se stěhoval," říká Poborský.

Článek

Po trapasu v Mladé Boleslavi Sparta opět vyhrála. Jak jste spokojen s výsledkem a vlastním výkonem? Chtěli jsme vyhrát. Pracovali jsme poctivě. Brno nemělo jedinou gólovou situaci, kromě jednoho závaru po standardce. Vyhráli jsme zaslouženě. Sebe hodnotit nebudu.

Jak se vám tedy hrálo na nezvyklém postu uprostřed zálohy? Na tomhle místě nenastupuji často. Ale v neděli jsem se cítil v pohodě, hrálo se mi dobře. Pomohlo tomu i to počasí, že nebylo horko.

Táhlo vás to na pravou stranu? Logicky je pro mne snazší hrát na pravou nohu než na levou, ale věděli jsme, co chceme hrát a to jsme také hráli.

První gól padl po vámi rozehraném trestném kopu. Druhý jste sám přidal, jak situace vypadala z vašeho pohledu? Založili jsme rychlý protiútok. Michal Meduna mi poslal přihrávku nádherně za obránce. Položil jsem se do toho, protože míč jsem měl přeci jen na dlouhou nohu. Ani jsem nemířil a spadlo to tam. Dělal jsem všechno proto, abych se trefil.

Titul Sparta získala s velkým předstihem, nechybí teď přece jenom víc motivace? Troufám si říct, že ne. Dnes to bylo naprosto v pořádku.

V týdnu šéf klubu Daniel Křetínský tak trochu strašil vypsáním jmen dvanácti hráčů, které sleduje. Jak jste to vnímal? Ve Spartě je velká konkurence. Ani sem nemusejí přicházet noví hráči a jisté místo v sestavě má málokdo. Nemůžeme usnout na vavřínech, s takovým hráčem by trenér Hřebík neměl problémy. Prostě by postavil jiného. Nebral jsem to jako strašení.

Jste rozhodnutý, zda zůstanete na Letné i v příští sezóně? Už jsme jednali, ale nic podepsaného zatím není. Budu však upřímný, velice nerad bych se ještě stěhoval. Takže spíš ano.

Do mistrovství světa byste mohl nastřílet stovku ligových gólů. Chybí vám jich jedenáct. Láká vás tahle hranice? Minulý týden jsem dostal dopis od nějakého pána, který stovkaře sleduje. Vypsal mi všechny moje góly, až jsem se tomu divil, že jsem tak blízko. Upřímně řečeno to ale nesleduji a nechávám tomu volný průběh. Byla by to sice po reprezentačních startech další stovka v kariéře, ale fakt se tím netrápím. Buď se to povede, nebo ne.

Nechal jste se slyšet, že po světovém šampionátu skončíte...Nikdy neříkej nikdy, ale troufám si říct téměř s jistotou, že ta příští sezóna bude moje poslední. Rád bych proto, aby moje kariéra skončila startem na světovém šampionátu. Kvalifikace je ještě moc dlouhá. Nejprve se tam musíme dostat. O mně je známé, že moc dopředu nekoukám, takže uvidíme. Když to bude, tak to bude, když ne, budu pokračovat. Nějak to dopadne...

Reklama

Související témata: