Hlavní obsah

Petržela s Frýdkem dostali za vzájemnou potyčku důtku

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila důtku za nesportovní chování plzeňskému záložníkovi Milanu Petrželovi a Martinu Frýdkovi z Liberce za vzájemnou potyčku v utkání 22. kola. V případně dalších podobných provinění jim hrozí přísnější trest.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Milan Petržela

Článek

"S ohledem na intenzitu přestupku jsme hráče potrestali důtkou. Bereme to jako výstrahu, že takové jednání nebude tolerováno," řekl předseda komise Richard Baček.

Komise dnes rovněž potrestala Viktorii Plzeň pokutou 20 tisíc korun za vulgární projevy fanoušků v pohárovém utkání s Domažlicemi. "Po dlouhou dobu visel na stadiónu vulgární transparent, přičemž pořadatelská služba nezabránila jeho pronesení na stadión ani adekvátně nezareagovala na jeho pověšení. Zároveň probíhalo hromadné skandování nevhodných výrazů směrem k funkcionáři FAČR," uvedl Baček. "Jde o podobný trest, jaký jsme nedávno udělili Spartě, kdy šlo o provinění vůči hráči Plzně," dodal.

Vulgární projevy směrem k předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi zapříčinily také přerušení úterního utkání mezi Slavií a Jabloncem. Komise kvůli tomu zahájila řízení se Slavií a případ bude projednávat na příštím zasedání.

Pokutu dostaly i Brno se Slováckem

Pokutu 30 tisíc korun dostaly Brno a Slovácko za chování fanoušků při vzájemném utkání obou týmů v 21. kole. Fanoušci Brna při výtržnostech poničili zařízení na stadiónu. I kvůli tomuto případu komise znovu klubům doporučila, aby na rizikové zápasy prodávaly vstupenky na jméno.

"My jako disciplinární komise nemůžeme klubům nic nařizovat, ale po debatách, které jsme tu měli, adresný ticketing klubům doporučujeme a měly by o tom vážně uvažovat. Může to snížit rizikovost," dodal Baček.

Pokutu 50 tisíc korun dostalo Znojmo za neoprávněný start hráče v utkání juniorské ligy s Hradcem Králové.

Kvůli kartám nuceně pauzíruje sedm prvoligových hráčů

Kvůli nasbíraným kartám mají zastavenou činnost na jedno soutěžní utkání Jan Štohanzl (Mladá Boleslav), Marek Jungr (Jihlava), Jan Moravec (Bohemians 1905), Pavel Košťál (Brno), Jan Baránek (Ostrava) a znojemské duo Emir Zeba a Josef Hnaníček.

Ve Fotbalové národní lize si dvě utkání nezahrají Hynek Prokeš (Frýdek-Místek), Petr Mareš (Žižkov), Jan Jeřábek (Pardubice) a Ivan Ciferský (Táborsko). Trest na jedno utkání mají Kristián Zbrožek (Varnsdorf), Petr Lisický (Třinec), Miroslav Podrazký (Žižkov), Filip Rýdel (Bohemians Praha), Jan Procházka (Most) a Lukáš Kryštůfek (Vlašim).

Dokonce třízápasový trest za hrubé nesportovní chování dostal třinecký Petr Wojnar.

Reklama

Související témata: