Hlavní obsah

Záchrana nás nakopne jako loni Teplice, věří Kisel před svým prvním bafuňářským derby

Praha

Veškerý sentiment půjde stranou. Ještě na podzim byl aktérem derby jako hráč, v sobotu se ho poprvé zúčastní jako bafuňář. Ke všemu na Letné, kde část své kariéry odkopal. „Derby je pro každého fotbalistu největší zápas. Musím jen potvrdit, že na hřišti je člověk víc vtažený do děje. Ale já už nejsem hráč, takže nemá cenu řešit, jestli bych ještě neměl chuť nastoupit,“ má jasno Karol Kisel, sportovní ředitel fotbalové Slavia a pravá ruka kouče Alexe Pastoora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slavie Praha Karol Kisel (vlevo) a trenér Alex Pastoor během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Porážky nesnášel. Jako hráč se vždycky snažil svůj tým burcovat až do poslední chvíle. I v podzimním derby v Edenu, které pro něj bylo posledním a které kvůli vyloučení v samém závěru nedohrál.

Těžko teď Karol Kisel skousává, že jeho Slavia hraje o záchranu a před odvetou na Letné ztrácí na Spartu propastných 38 bodů, což je historicky největší odstup před derby...

„Atmosféra v kabině logicky není dobrá. Máme málo bodů, kluci nemají na hřišti takové sebevědomí, jak kdybychom byli v klidných patrech tabulky. Ale musíme se s tím poprat a dřít!" nabádá hráče Kisel, který se i na lavičce podílí na vedení mužstva.

Role outsidera na druhou stranu nemusí být v derby na škodu. „Tak velký rozdíl před derby nepamatuji. Sparta je jasným favoritem. Může to hrát roli - věřím, že v náš prospěch," doufá ředitel.

Program červenobílých:
24. kolo Sparta - Slavia
25. kolo Slavia - Plzeň
26. kolo Bohemians 1905 - Slavia
27. kolo Slavia - Příbram
28. kolo Brno - Slavia
29. kolo Slavia - Slovácko
30. kolo Ostrava - Slavia

Na podzim už může být všechno jinak

Po derby Slavia doma přivítá druhou Plzeň. „Teď už jsme ve stadiu, kdy se nesmíme koukat na to, proti komu hrajeme. Každý zápas až do konce sezóny pro nás bude bojem o život," říká záložník Marcel Gecov, který bude při absenci Pitáka v derby kapitánem Slavie.

„Přesně tak. Máme pro letošek už jen jediný cíl - a tím je záchrana. Musíme sbírat každý bod. A když se zachráníme, určitě nás to pro příští sezónu nakopne. Jako třeba Teplice, které byly před rokem také hodně dole, ale na podzim už to byl úplně jiný a sebevědomý tým," pevně věří Kisel.

Pomohl by žolík-amatér?

Slavia má rozsáhlou marodku, kterou opustil jen stoper Smejkal. Přestupní termín dávno skončil, a tak v Edenu údajně přemýšlejí, zda nevytasí aspoň nějakou posilu na amatérskou smlouvu.

„Jsme v situaci, kdy řešíme každý detail, který by mohl pomoci. Těžko se však dá realizovat něco zásadního," nevylučuje tak úplně možné překvapení. „Především si však musíme poradit ve stávajícím složení, víc se stmelit," burcuje Kisel.

Gesto podle jeho gusta předvedl v úterním duelu s Jabloncem kapverdský stoper Neves. Přestože po ráně do hlavy na chvíli ztratil vědomí a doktoři ho chtěli odvézt rovnou do nemocnice, málem se s nimi popral, seskočil z nosítek a zápas dohrál...

„Nando je velký bojovník, jeho přístup byl příkladný. Přesně takhle to musíme zlomit a zachránit se," oceňuje Kisel.

Zápas Sparta - Slavia se hraje v sobotu od 15:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Jak dopadne sobotní derby pražských "S"?
Vyhraje Sparta
63,9 %
Zápas skončí remízou
9,9 %
V utkání zvítězí Slavia
26,2 %
Celkem hlasovalo 5513 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články