Hlavní obsah

Derby pražských "S" ovládla Sparta. Příbram zdolala Liberec, Baník prohrál gólem v nastavení

jsv, dosSport.cz
Aktualizováno

Bitvu pražských "S" vyhrála na Letné domácí Sparta. Rivala ze Slavie porazila před zraky více než 19 tisíc diváků 3:0 a upevnila si první místo v tabulce. Před druhou Plzní mají svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky aktuálně náskok jedenácti bodů a přiblížili se titulu. Důležitý krok k záchraně udělala Příbram, která doma porazila Liberec 3:1. Baník podlehl doma Slovácku 0:1, když jediný gól zaznamenal v 93. minutě Kerbr. Ostrava popatnácté v řadě nezvítězila a nadále zůstává poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Lukáš Vácha, Josef Hušbauer a Pavel Kadeřábek oslavují druhý gól během derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Sparta byla před zaplněnými ochozy od začátku výrazně aktivnější a po půl hodině hry poprvé rozjásala své příznivce. Krejčí našel před bránou nabíhajícího Lafatu, který uklidil balón do sítě.

Po změně stran Letenští pojistili náskok, když se nejprve po tečované střele prosadil Hušbauer a na konečných 3:0 uzavřel v 77. minutě bývalý slávista Dočkal. Mezi oběma pražskými rivaly je nyní ohromný rozdíl 41 bodů.

Sparťané udrželi i po derby neporazitelnost v celém ročníku a mají nakročeno k mistrovskému titulu. Slavia zůstala na čtrnácté, poslední nesestupové příčce, před patnáctými Bohemians 1905 má náskok jednoho bodu.

Příbram si poradila s Libercem, Baník padl se Slováckem

Příbram sice prohrávala před vlastním publikem s Libercem od 28. minuty po trefě ghanského záložníka Sackeyho, výsledek ale dokázala překlopit na svou stranu. Nejprve dvakrát proměnil pokutový kop Řezníček a tři body pro domácí pojistil v 72. minutě Krbeček. Slovan nevyužil šanci posunout se na třetí příčku. V tabulce zůstává pátý s jednobodovou ztrátou na čtvrté Teplice. Středočeši díky výhře poskočili na desáté místo.

Baník Ostrava se nedočkal výhry ani v sobotu proti Slovácku. Hosté dali gól ve třetí minutě nastavení, když se z přímého volného kopu trefil Kerbr. Svěřenci trenéra Františka Komňackého jsou poslední s čtyřbodovým mankem na čtrnáctou Slavii.

Program 24. kola Gambrinus ligy:
Pátek
Bohemians Praha 1905 - Teplice 3:1
Sobota
Sparta - Slavia 3:0
Branky: 29. Lafata, 53. Hušbauer, 77. Dočkal
Příbram - Liberec 3:1
Branky: 31. a 53. Řezníček obě z pen, 72. Krbeček - 28. Sackey
Ostrava - Slovácko 0:1
Branka: 90.+3 Kerbr.
Neděle
15:00 Plzeň - Jihlava
17:00 Ml. Boleslav - Znojmo
17:00 Jablonec - Dukla
Pondělí
17:00 Brno - Olomouc

Reklama