Hlavní obsah

Bayern i Steaua odpadly, Sparta po derby jak z Ježkových časů zůstala v Evropě jediná neporažená

Praha

Vychutnali si nejsladší vítězství se vším všudy. Přehráli rivala rozdílem třídy a drží si unikát. Fotbalisté Sparty jsou po výhře 3:0 nad Slavií nadále posledním mužstvem v Evropě, který ve své ligové soutěži ještě v této sezóně neprohrál. V minulých dnech totiž odpadly Bayern Mnichov i Steaua Bukurešť. Zůstala tak už jen pražská Sparta. „Příjemné zjištění. Dává nám sebedůvěru do dalších zápasů, je však třeba to stále potvrzovat. Máme velkou touhu jít ještě dál,“ libuje si trenér Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalistů Sparty Vítězslav Lavička se raduje z výhry nad Slavií.

Článek
Fotogalerie

Pyrotechnika v hledišti během derby pražských "S".

Výsledek 3:0 na Letné je pro slávisty ještě milostivý. Vzhledem k tomu, jak se na své polovině zakopali, jakým fotbalem se ve srovnání s rivalem prezentovali. Sparta byla jasným favoritem, přesto měla derby mnohem snadnější, než se čekalo.

„Z mých hráčských časů si pamatuji derby, které jsme tady na Letné na jaře 1988 vyhráli 5:0. Bylo to za éry pana Ježka, tam byl rozdíl taky dost jasný," vylovil z paměti kouč Lavička.

Plzni se zmenšuje prostor ke stíhání

Nejpodstatnější pro lídra tabulky ovšem je, že minimálně do neděle zvýšil náskok na druhou Plzeň už na jedenáct bodů.

„Plzni se zmenšuje prostor, jak by nás mohla předstihnout. A my sami se jen utvrzujeme v tom, že máme dost síly na to, abychom se nemuseli dívat na ostatní," poukázal záložník Bořek Dočkal, který k hladké výhře přispěl gólem a asistencí.

Jedno se Slavii v derby podařilo. Svým totálně defenzivním pojetím soupeře překvapila. „Nečekali jsme, že zvolí takový způsob hry. Hlubší blok a rozestavení, v němž vyztužila kraje defenzivními hráči. Museli jsme být trpěliví, ale postupně jsme se tam dostávali a z toho vzešla první branka. Po přestávce Slavia rozestavení změnila, přišel Necid. Dost důležitý byl druhý gól, který se Slavií podle mého dost zacloumal. A my přidali ještě třetí," líčil Lavička.

Uspět chtějí také v poháru

„Velký bodový rozdíl byl asi pro Slavii velký vykřičník, proto vsadila vše na defenzivu. Věděli, že to pro ně nebude nic jednoduchého. A my jsme to zvládli, kontrolovali zápas od začátku a odvděčili se lidem," liboval si Lukáš Vácha.

Sparta ve středu rozehraje semifinále domácího poháru s Jabloncem a může si stále troufat na double.

„Nemusíme se šetřit, dobré výsledky na dvou frontách nás posilují. V lize nás čeká těžký zápas na Dukle, ale i do poháru půjdeme naplno, abychom postoupili," ujišťuje další střelec gólu Josef Hušbauer.

Udrží fotbalisté Sparty neporazitelnost v celém ročníku Gambrinus ligy 2013/2014?
Ano
61,2 %
Ne
38,8 %
Celkem hlasovalo 19182 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články