Hlavní obsah

Mužstvu jsem ublížil, připravil ho o body, sypal si popel na hlavu plzeňský Wágner

Plzeň

Velkého jihlavského hrdinu Jana Hanuše a smutného plzeňského Tomáše Wágnera měl nedělní duel 24. kola fotbalové Gambrinus ligy ve Štruncových sadech, který skončil remízou 1:1. Ta v jednoduché matematice znamená, že Viktoria ztrácí na Spartu už deset bodů, a naopak na jaře neporažená Jihlava udělala důležitý krok k záchraně mezi elitou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský obránce Ondřej Šourek (vlevo) brání plzeňského útočníka Marka Bakoše. Vzadu vpravo přihlíží záložník Viktorie Jan Kovařík.

Článek
Fotogalerie

Útočník Wágner mohl zápas rozhodnout, dostal se do dvou šancí, ale neuspěl. „Takové se prostě musí dát, bohužel jsem tím mužstvu ublížil. Při hlavičce jsem měl míč usměrnit víc ke vzdálenější tyči. Když jsem šel později na Hanuše sám, měl jsem v hlavě, že ho přelobuji. On to ale prokoukl a zastavil se včas. Šancí jsme měli víc, ale my, co jsme je nedali, jsme tým připravili o body,“ kabonil se Wágner.

Kouč Dušan Uhrin přiznal, že chtěl vidět málo vytížené hráče. Chyběli mu sice marodi Procházka, Horváth a Čišovský, ale Petržela zůstal na lavičce a Kolář přišel až ve druhé půli. „To nás neomlouvá, nevyhráli jsme. Šance, které jsme si vytvořili, musíme proměňovat. Gól jsme dostali po ojedinělé akci a naší chybě ve středu hřiště. Kdo ji udělal ale neřeknu novinářům, sdělím to až hráčům,“ pravil Uhrin klidným hlasem.

Rada chce 32 bodů

V úplně jiné tónině hovořil kouč Jihlavy Petr Rada, i když svoje svěřence jen nechválil... „Začali jsme až příliš bojácně. O půli jsme si řekli, že musíme být aktivnější. Dostali jsme ale brzy gól. Pak jsme víc začali doplňovat vpředu Harbu a vyšlo střídání Mešanoviče, který umí centry, jaký dostal právě od Harby, zakončovat,“ konstatoval Rada. Názor, že Vysočina je už zachráněná, odmítl: „Až budeme mít podle mě 32 bodů, tak to bude jistota, zatím o záchranu pořád bojujeme, i když bod z Plzně je zlatý,“ zdůraznil.

Několikrát také pochválil mladého gólmana Hanuše, který Vysočinu několikrát podržel. „Nejtěžší pro mne byly tři momenty. Wágnerova hlavička, kterou jsem se štěstím vyrazil. Kovaříkovu střelu jsem neviděl a byl jsem rád, že jsem ji dostal na tyč. Na Wágnerův lob jsem si počkal, napadlo mne, že to udělá,“ přiznal nejlepší hráč zápasu.

Dokážou fotbalisté Plzně smazat ve zbývajících šesti kolech desetibodovou ztrátu na pražskou Spartu a získat v Gambrinus lize mistrovský titul?
Ano
9 %
Ne
91 %
Celkem hlasovalo 8617 čtenářů.

Reklama

Související témata: