Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Znojmo 5:1Mladá Boleslav rozstřílela Znojmo a zvýšila náskok na třetím místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Koreš 1 : 0
34. Ščuk 2 : 0
37. Vašíček 2 : 1
63. Magera 3 : 1
68. Ščuk 4 : 1
70. Magera 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili ve 24. kole Gambrinus ligy doma Znojmo 5:1 a na třetím místě tabulky mají čtyřbodový náskok před čtvrtými Teplicemi. Na debaklu hostů se dvěma góly podíleli Jasmin Ščuk s Lukášem Magerou, skóre otevřel Štěpán Koreš. Za Znojmo, které dělí jen bod od pásma sestupu, se trefil Václav Vašíček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují ze vstřelení gólu (ilustrační foto.)

Článek

Boleslavi kvůli trestu za čtyři žluté karty chyběl záložník Štohanzl a ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit ani Nešpor s Chramostou, početné absence však nebyly znát. Domácí si brzy vytvořili sérii šancí, ale nebezpečné střely Kysely a Zahustela ještě hosté přežili bez inkasování. V 19. minutě už se však prosadil nepokrytý Koreš, jenž po Šultesově prodloužení hlavou prostřelil brankáře Hrubého.

Znojmo se dlouho nemohlo dostat do hry a ve 34. minutě tak zvýšil na 2:0 pro Boleslav po přízemním centru Kyselu bosenský střelec Ščuk. Hosty vrátil do hry o tři minuty později Vašíček, když se na hranici šestnáctky obtočil s míčem a trefil se přesně ke vzdálenější tyči.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji, ale Gál-Anderzly v 50. minutě zakončil brejk střelou těsně vedle a po hodině hry Znojemští postupně přišli o veškeré naděje na body. Z první Magerovy nevyužité příležitosti v 62. minutě se nepoučili a o minutu později už domácí útočník hlavou usměrnil do brány Bořilův centr.

V 68. minutě navíc zvýšil na 4:1 Ščuk z penalty za ruku Odehnala. V posledních pěti zápasech tak skóroval už popáté a celkem v sezoně zaznamenal jedenáct zásahů.

Svou druhou branku v utkání přidal dvě minuty poté i Magera a v závěrečné dvacetiminutovce se zápas už jen dohrával.

24. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. SC Znojmo 5:1 (2:1)
Branky: 34. a 68. z pen. Ščuk, 63. a 70. Magera, 19. Koreš - 37. Vašíček. Rozhodčí: Marek - Štěrba, Hock. Bez karet. Diváci: 3159.
Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, D. Jarolím - Zahustel (80. Bartl), Magera, Koreš (84. Mehanovič) - Šultes (68. Štajner). Trenér: K. Jarolím.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Jonov, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, Lacko, R. Buchta (79. Haurdič), Cihlář (68. Crnkič) - Reljič, Vašíček (89. Diarrassouba). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: