Hlavní obsah

Mokrý z kandidatury na předsedu ČMFS odstoupí

Místopředseda fotbalového svazu Pavel Mokrý potvrdil, že na červnové valné hromadě na post svazového předsedy už kandidovat nehodlá. Na kandidátce dosud figuruje podle svých slov jen kvůli tomu, že ještě nestačil administrativně své rozhodnutí oznámit sekretariátu ČMFS.

Článek

Podle dnešních informací Mokrý prohlásil, že kandiduje dál. "Šlo jen o nabídku, že odstoupím v případě, pokud se najde kandidát akceptovatelný jak českou, tak moravskou stranou," uvedl Mokrý.

Mokrý ale později oznámil, že jeho slova nelze stavět do rozporu s tím, co prohlásil v úterý šéf moravské vyjednávací skupiny Rudolf Baránek po jihlavském jednání s moravskou stranou. Baránek tvrdil, že Mokrý svou kandidaturu stáhl.

"Svůj mandát jsem dal skutečně skupině k dispozici pro vyjednávání s druhou stranou, ale to nic nemění na tom, že jsem rozhodnut už nekandidovat. Slova pana Baránka rozhodně nebyla v rozporu s naší vzájemnou dohodou," řekl dnes Mokrý.

Pokud svá slova potvrdí Mokrý později oficiální cestou, zůstanou jedinými kandidáty na předsedu Ivan Hašek a Vlastimil Košťál. Uzávěrka přihlášek je 19. května o půlnoci, valná hromada se uskuteční 10. června. Z kandidatury lze ovšem odstoupit kdykoliv až do samotné volby.

Reklama