Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Letenští ovládli derby i jedenáctku, přidali se boleslavští střelci

Praha

Ustrašená Slavia nechala Spartu hrát a lídr tabulky se neupejpal. Letenští derby jasně ovládli, což se odrazilo také v ideální sestavě 24. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz. Lídr tabulky dodal hned kvarteto hráčů. Složení jedenáctky zohledňuje také vysoké výhry Mladé Boleslavi nad Znojmem a Dukly v Jablonci.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Tak jednostranné derby už fanoušci v bitvě o Prahu dlouho neviděli. Slavia se trápí a Sparta je v pohodě, takže o výborné individuální výkony v sestavě kouče Lavičky není ani na jaře nouze. V derby je předvedli třeba stoper Holek nebo nejlepší ligový střelec Lafata. Záložníci Dočkal s Hušbauerem se pak vykázali bilancí 1+1. Na góly si vzájemně nahráli a Dočkal tak se 17 asistencemi překonal Štajnerův rekord Gambrinus ligy.

Konkurenti ztrácejí, a tak si Mladá Boleslav upevňuje třetí příčku. Znojmo nakonec rozstřílela 5:1 nejen s přispěním aktivního Bořila, ale především díky dvougólovým střelcům Magerovi a Ščukovi.

Po čase zase pookřála Dukla. V Jablonci si na své ofenzivní výlety vzpomněl obránce Romera, svou zlepšenou jarní formu pak dvěma góly potvrdil Berger.

Zbytek světa už jen paběrkoval. Místo v brance si vyhradil jihlavský Hanuš, který podal vynikající výkon v Plzni, a Vysočina tam uhrála cennou remízu. Díky výhře nad Teplicemi stále živí naději na záchranu Bohemka, jejíž záložník Nerad gól dal a na další přihrál.

Sestava 24. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Hanuš (Jihlava) - Romera (Dukla), Holek (Sparta), Bořil (Boleslav) - Dočkal (Sparta), Hušbauer (Sparta), Ščuk (Boleslav), Nerad (Bohemians 1905) - Berger (Dukla), Magera (Boleslav), Lafata (Sparta).

Reklama