Hlavní obsah

Rošáda na severu! Kouč Šilhavý končí v Liberci a míří do Jablonce

Jablonec nad Nisou/Liberec

Škatulata, hýbejte se. K zajímavé rošádě se schyluje na severu Čech: podle informací Práva převezme Jaroslav Šilhavý konkurenční Jablonec, současný kouč Liberce je už prý se šéfem klubu Miroslavem Peltou domluvený. Na Střelnici mu místo uvolní Roman Skuhravý, který by se mohl stěhovat do Varnsdorfu, odkud by mohl pod Ještěd zamířit Zdenko Frťala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý v Liberci končí.

Článek

„Ta informace sedí, pan Šilhavý by měl přejít od léta do Jablonce," sdělil Právu důvěryhodný zdroj, který má blízko k oběma klubům. Kouče, který se Slovanem získal v sezóně 2011/2012 mistrovský titul a v letošním ročníku jej dovedl do jarního play off Evropské ligy, doprovodí k severočeskému rivalovi celý realizační tým.

Šilhavému v Liberci končí smlouva, vedení ji nehodlá prodloužit, nemá o něj dál zájem. Ke konkurenci tudíž odejde bez finanční náhrady. Není však vyloučeno, že angažmá u Nisy ukončí ještě před koncem soutěže, v zákulisí se spekuluje, že sobotní domácí duel se Slováckem bude jeho posledním na lavičce Slovanu. Sezónu by dojel už nový kouč, o jeho příchodu se intenzivně jedná. Ve hře je několik jmen, jedním z kandidátů je údajně trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

Pokud dojde na tento scénář, rošáda by byla kompletní, neboť šestý celek druhé ligy by mohl převzít právě Skuhravý. Mladý nadějný kouč sedí na lavičce Jablonce od loňského května, kdy nahradil Václava Kotala. Vyhrál s ním národní pohár, následně i Superpohár, v lize však tým nedokázal udržet stabilní formu, jednou dokázal porazit favorita, za týden inkasovat pět gólů od nováčka ze Znojma. Jablonecký patriot tuto „horskou dráhu" těžce nese, po konzultaci s Peltou se rozhodl, že skončí.

Reklama

Související témata: