Hlavní obsah

Baník strádá na posledním místě, na driblink je ovšem přeborník

Praha

Poslední místo drtí fotbalisty Baníku Ostrava, na záchranu Gambrinus ligy jim zbývá už jen šest závěrečných kol. Stále se však mohou utěšovat aspoň tím, že fotbalově nejsou tak zoufalí. Třeba v minulém kole byl Davor Kukec nejlepším driblérem celé soutěže a Baník byl v této kategorii také nejlepším mužstvem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jakub Petr ze Slovácka se snaží přejít přes záložníka Baníku Ostrava Jána Greguše. Vlevo přihlíží ostravský Davor Kukec.

Článek
Fotogalerie

Jaké výkony v rychlosti a naběhané vzdálenosti se udály v rámci 24. kola Gambrinus ligy? Nejrychlejším mužem byl tentokrát olomoucký Tomáš Zahradníček s rychlostí 32,76 kilometru za hodinu. Nejvíce toho zase naběhal znojemský Peter Gal-Andrezly. Téměř třináct kilometrů. Debaklu 1:5 v Mladé Boleslavi ovšem nezabránil.

Maratónec kola Peter Gal-Andrezly se dostal i na čtvrtou příčku mezi nejrychlejšími muži. Dá se tedy považovat za nejkomplexnějšího běžce odehraného kola. Mezi tři nejrychlejší muže se vměstnali ještě Marek Hanousek z Dukly a David Pavelka z Liberce.

Jen o tři metry méně než Peter Gal-Andrezly naběhal Ján Greguš z Ostravy. Připsal si 12 854 metrů.

Statistiky z oficiálního webu soutěže prozradily i pět nejlepších hráčů a týmů v kategoriích jako vyhrané souboje, přesné přihrávky, útoky či střely. Největším „bijcem" co do počtu vyhraných soubojů byl mladoboleslavský útočník Lukáš Magera. Nejvíce střel na soupeře si mezi týmy zase připsalo Slovácko.

Reklama