Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jablonec 3:2Mladá Boleslav vrátila Jablonci vyřazení z poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Zahustel 1 : 0
18. Loučka (penalta) 1 : 1
24. Ščuk (penalta) 2 : 1
31. Moulis 2 : 2
54. Magera 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v 25. ligovém kole Jablonec 3:2 a pojistili si třetí místo v tabulce. Na čtvrtou příčku mají v neúplné tabulce náskok pěti bodů. Středočeši v první půli po trefách Zahustela a Ščuka z penalty dvakrát vedli, Baumit dokázal vždy odpovědět po brankách Loučky z penalty a Moulise. Třetí náskok po Magerově gólu z 54. minuty už ale Mladoboleslavští nepustili a vrátili tak soupeři nedávné vyřazení ze čtvrtfinále domácího poháru. Středočeský celek doma vyhrál pošesté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Magera z Boleslavi a Marek Kysela z Jablonce.

Článek

V předchozích čtyřech ligových vzájemných soubojích padlo dvanáct branek a ofenzivně se hrálo i tentokrát. Boleslav povzbuzená týden starou kanonádou 5:1 se Znojmem začala velmi aktivně a už v osmé minutě vedla. Jarolím našel na zadní tyči Mageru, jehož nepovedenou střelu mířící mimo doklepl do sítě nabíhající Zahustel.

Domácí pokračovali v náporu, Koreš ale ve velké šanci trefil jen obránce a Jablonec trestal. Magera zablokoval ve vlastním vápně střelu rukou a z pokutového kopu se nemýlil kapitán Loučka, který napravil penaltový nezdar z minulého kola s Duklou.

Boleslav si ale za šest minut vzala náskok zpět. Sudí Kovařík nařídil po souboji domácího Kysely s Novákem penaltu, kterou s přehledem proměnil Ščuk. Bosenský záložník potvrdil dvanáctým gólem pozici nejlepšího týmového střelce a jedinou branku ztrácí na lídra tabulky ligových kanonýrů sparťana Lafatu.

Jablonec se nedostával k ofenzivním akcím tak často jako domácí, ale když se mu to povedlo, byl nebezpečný a produktivní. V 31. minutě přistrčil Rossi míč Moulisovi a ten střelou pod břevno nedal Divišovi šanci. Hostující záložník dal ve druhém ligovém utkání první gól.

Také vstup do druhé půle vyšel lépe Boleslavi. Zahustel nejprve svou možnost prováhal, ale pak poslal z pravé strany přihrávku do vápna a Magera protlačil míč do sítě. Navázal tak na dvě trefy proti Znojmu.

Domácí se snažili kontrolovat hru, vytvořili si několik nadějných závarů, přesto Jablonec mohl opět srovnat. Po Kopicově centru se Hubník hlavičku špatně trefil. Jinak měli šance hlavně domácí, Zahustel ovšem ani v jednom případě nezvýšil. Boleslav to pak mohlo hodně mrzet. Hosté v závěru měli tlak a střídající Doležal nesrovnal jen kvůli tomu, že v gólové pozici netrefil balon.

Můžem si za porážku sami, uznal Skuhravý

„Myslím, že je nezasloužené, že si neodvážíme ani bod. Ovšem můžeme si za to sami, lehkovážnými vstupy do poločasů. Inkasované branky... druhá, třetí, nemůžeme si dovolit jít takhle naivně do souboje. Penalta? Nechci polemizovat, jestli byla, nebo nebyla, do souboje šel náš hráč špatně. V závěru jsme soupeře přehrávali, vytvořili si tři čisté šance. I proto jedeme domů s prázdnou," litoval jablonecký kouč Roman Skuhravý.

"Potvrdilo se, že Jablonec, přestože neměl dobré výsledky, byl schopný si vytvářet nebezpečné situace, šance. I s Duklou, s níž prohráli 1:4, klidně mohli vyhrát. Zápas se pro nás vyvíjel dobře, šli jsme do vedení, škoda, že poté Koreš prováhal vyloženou šanci. Průběh by byl určitě jiný. Nevážili jsme si ale ani druhého vedení. Po přestávce to rozhýbal střídající Štohanzl, který navíc připravil vítěznou branku. Jsem rád, že jsme to zvládli, že si držíme odstup od čtvrtého místa," liboval si naopak jeho protějšek Karel Jarolím.

FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 3:2 (2:2)
Branky: 8. Zahustel, 24. Ščuk z pen., 54. Magera - 18. Loučka z pen., 31. Moulis. Rozhodčí: L. Kovařík - Blažej, Vlasjuk. ŽK: D. Jarolím - Beneš. Diváci: 2579.
Ml. Boleslav: Diviš - J. Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, D. Jarolím - Zahustel (83. Bartl), Magera (74. Štajner), Koreš (46. Štohanzl) - Šultes. Trenér: K. Jarolím.
Jablonec: Špit - P. Eliáš (78. Doležal), M. Kysela, Beneš, Novák - Rossi, Loučka - Kopic, Čížek, Moulis (68. Fantiš) - M. Hubník (83. Třešňák). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: