Hlavní obsah

Ranař Bednář se hlásí Lavičkovi do zbraně, Sparta hraje na jaře potřetí s Duklou

Praha

Od jarního šlágru s Plzní chybí nejen Spartě, ale také jejím fanouškům. Fotbalový útočník Roman Bednář je jejich oblíbencem, ale hlavně spolehlivě kryje záda kanonýrovi Davidu Lafatovi. Letenský žolík po zranění kolena hlásí návrat. „Na Duklu bych měl být pro trenéra připravený,“ hlásí urostlý hráč, který během herní absence upoutal alespoň jako ranař v televizním seriálu Čtvrtá hvězda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Bednář oslavuje čtvrtý gól Sparty Praha do sítě Mladé Boleslavi.

Článek

Král střelců Lafata se kurýruje, i když do sestavy má o něco blíž než levý obránce Costa, který se zranil v derby se Slavií. Spartě by tak mohl přijít víc než vhod návrat Romana Bednáře, který je od čtvrtka znovu v plném tréninku.

„Pozitivní je, že jsem vydržel celý trénink, což nikdo nečekal. Cítím se velice dobře, dal jsem i pár gólů. Na Duklu bych měl být pro trenéra připravený," avizoval Bednář pro klubovou televizi.

Během jeho absence se šance chopil mladík Juliš, který Spartě vystřelil remízu v Ostravě. Bednář je však přece jen osvědčenějším žolíkem, který dokáže mužstvo zvednout a diváky pobláznit.

„Pozitivní zjištění, že se Roman vrací. Od zápasu s Plzní, kdy si po srážce s brankářem zranil koleno, se léčil a pracoval na návratu. Má velkou chuť. Chtěl být připravený už na derby se Slavií, ale to bylo ještě brzy. Teď má blízko k tomu, aby byl v kádru pro zápas na Dukle," avizuje trenér Vítězslav Lavička.

Pohár nás nerozhodí, věří Vaclík

Sparta ve středu prohrála první zápas semifinále Poháru České pošty 1:3. „Už jsme si k tomu něco řekli, každý o utkání přemýšlel. Věřím, že se z toho poučíme a že nás porážka nerozhodí. Ještě máme odvetu, kterou jsme schopni zvládnout. Jsme ve stejné situaci jako Chelsea před odvetou s PSG. Bylo by krásné taky vyhrát 2:0 a postoupit," říká brankář Tomáš Vaclík.

Spartu s Duklou čeká třetí vzájemný souboj během čtyř týdnů. Přes tým z Julisky postoupila ve čtvrtfinále poháru - v prvním utkání prohrála venku 1:2, odvetu pak vyhrála 2:0.

„Překvapit soupeře můžete vždycky, ale že by se proti nedávným zápasům s Duklou změnil jejich styl hry, nepředpokládám. Můžou tam být změny na jednotlivých postech, ale pro nás je důležité, abychom potvrdili svoji kvalitu a byli po zápase opět o krůček blíž vysněnému sparťanskému cíli," poukazuje kouč Lavička.

Reklama

Související témata: