Hlavní obsah

Chtěli jsme se Jablonci pomstít za pohár! Jsou to zlaté tři body, jásá boleslavský Zahustel

neu (Mladá Boleslav)Sport.czPrávo

Šturmují do pohárů. Výhrou 3:2 v parádní ofenzivní partii nad Jabloncem si fotbalisté Mladé Boleslavi upevnili třetí příčku, z níž vede cesta do Evropské ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Boleslavský Zahustel (vlevo) v souboji se sparťanem Krejčím.

Článek
Fotogalerie

„Máme to ve svých rukách. Je to jednoduchá rovnice: když budeme vyhrávat, jdeme do pohárů. Doma jsme neporaženi, pokud to tak bude pokračovat a budeme vozit body z venku, budeme tam,“ řekl záložník Ondřej Zahustel.

Středočechy (46 bodů) nyní hřeje pětibodový náskok na čtvrtý Liberec (41), páté Teplice (39) mají k dobru domácí zápas s Brnem.

Základ k důležitému vítězství nad Jabloncem položil brzkým gólem právě Zahustel, jenž se trefil poprvé od loňského listopadu. Měl správnou předtuchu. Když Lukáš Magera napřahoval ke střele, nasprintovat na zadní tyč, kam posléze míč přiletěl, on jej skluzem poslal do sítě. „Tušil jsem, že tam balon může jít, takové góly padají, střílí se často na zadní tyč. Je sice hezké, že jsem dal gól, na druhou stranu jsem ale mohl dát klidně tři,“ podotkl Zahustel.

Podle něj měli domácí dvojí motivaci. Jablonec je totiž nedávno vyřadil z Poháru České pošty...

„Chtěli jsme jim to vrátit za pohár. K tomu jsme chtěli udržet náskok na třetím místě. Povedlo se, nádhera,“ jásal záložník. V závěru, kdy si Jablonec vynutil tlak a tři obrovské šance, však stáli při Boleslavi všichni svatí. „Bojovností a srdíčkem jsme to urvali. Jsou to zlaté tři body. A jestliže chceme do pohárů, další tři musíme přivézt příště z Brna,“ dodal Zahustel.

Reklama

Související témata: