Hlavní obsah

Drnovice se po vítězství nad Ostravou zachránily v lize

DRNOVICE (Vyškovsko)

Fotbalisté Drnovic porazili v předehrávaném utkání 28. kola nejvyšší domácí soutěže Baník Ostrava 1:0 a výsledek jim po sportovní stránce zajišťuje prvoligovou příslušnost. Zatím ale nováček nemá licenci ke startu v příštím ročníku. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 22. minutě Onofrej.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Fotbalisté Drnovic (v modrém) udělali velký krok k záchraně.

Článek

Baník si sice vypracoval v úvodní čtvrthodině optickou územní převahu, přes pozornou drnovickou obranu se ale ke střelbě nedostal. Zahrozil pouze Magera, který po trestném kopu z třiadvaceti metrů protáhl brankáře Bureše, jenž míč vyškrábl špičkami prstů mimo branku. Domácí tým postupně srovnal krok a začal se také osmělovat k útočným akcím.

A hned z první vážnější šance Drnovice skórovaly. Ve 22. minutě Tomašák špatně odkopl míč a z následného Holubova rohového kopu zadáci Baníku odhlavičkovali míč pouze k volnému Onofrejovi. Ten se do něj z dvaceti metrů opřel pravačkou tak šikovně, že na přesnou střelu k tyči brankář Raška nedosáhl.

Baník ztratil na chvíli jistotu, v obraně chyboval a o pět minut později se objevil po úniku z levé strany sám před brankářem Raškou znovu Onofrej. Jeho střela z úhlu však minula cíl. O dvě minuty později se dostal do úniku středem hřiště Holenda, jehož v poslední chvíli zastavil čistým skluzem obránce Klimpl.

Trenér Baníku Jarabinský sáhl v poločase hned ke dvěma změnám a zařadil do hry Papadopulose a Mišinského. Hra Baníku se zlepšila a hosté získali opět převahu. Ale Drnovice se více zatáhly do obrany a soupeře nepouštěli do bezprostřední blízkosti vlastní branky, střeleckým pokusům soupeře z větší vzdálenosti pak chyběla přesnost. Pouze v 59. minutě zaváněla vyrovnáním akce Mišinského s obráncem Látalem, který se dostal za domácí zadáky, z dvanácti metrů však minul branku.

Drnovice v závěru spoléhaly pouze na ojedinělé protiútoky, které ostravská obrana s přehledem zastavovala. Pouze šest minut před koncem zahrozil Bouška, jehož střelu Raška nohou vyrazil. V nastaveném čase měla Ostrava drtivý tlak, do útočení se zapojil i Raška, vyrovnat se už ale Baníku nepodařilo.

1. FK Drnovice - Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: 22. Onofrej. Rozhodčí: Adámek - Ondo, Goňa. ŽK: Fumaca, Gába - Tomašák. Diváci: 2962.
Drnovice: Bureš - Ševinský, I. Zbožínek, Schindler, Ševela - Adamec (73. Bouška), Gába, Fumaca, Onofrej (76. Víšek) - Holub (79. Smutný), Holenda. Trenér: Mazura.
Ostrava: Raška - Látal, Klimpl, Dvorník, Tomašák - Zd. Pospěch, Bystroň (46. Mišinský), Besta, Metelka - Žůrek (46. Papadopulos), Magera (69. Blažek). Trenér: Jarabinský.
Tabulku a statistiky ligy najdete ZDE

Reklama

Související témata: