Hlavní obsah

Libereckou změnu jsme neřešili, ujistil trenér Slovácka Habanec po prohře pod Ještědem

Liberec

Fotbalisté Slovácka sahali v Liberci nejprve po třech bodech, potom alespoň po remíze, ale odjížděli s prázdnou. Nenavázali tak na předešlou výhru z Ostravy. Trenér Svatopluk Habanec litoval neúspěchu pod Ještědem, stejně tak ztráty dvou klíčových hráčů pro příští kolo. „Ale hrajeme dál, pokusíme se o vítězství doma,“ řekl Habanec v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zprava Kevin Luckassen z Liberce a Tomáš Rada ze Slovácka.

Článek

Jak hodnotíte uplynulý dvojboj na hřištích soupeřů?

Nasbírali jsme tři body z venku. Po Ostravě jsme se chtěli hlavně bodově a případně i postavením v tabulce posunout ještě o stupínek výš. Nepovedlo se.

Zápas v Liberci byl charakteristický dvěma rozdílnými poločasy. Je to i podle vás výstižné hodnocení?

Ano, byli jsme svědky dvou odlišných částí. V té první jsme měli více ze hry i díky delšímu vedení a držení míče. Snažíme se o nějaký způsob hry, který by směřoval k vytváření šancí. Sice jsme se do nich dostávali, ale proměnili jen jedinou. Kdybychom zvýšili na 2:0, mohl se zápas vyvíjet jinak. Ale nehraje se jen na jeden poločas.

Takže uznáváte, že domácí byli po přestávce lepší?

Určitě svou hru více rozhýbali. Prohrávali jsme osobní souboje a naděje aspoň na bod se rozplynuly. Navíc se nám vykartovali Diviš a Kuncl. Ale i bez nich chceme příště vyhrát nad Olomoucí.

Jak jste zareagoval na trenérskou změnu, která nastala v Liberci pár dní před utkáním s vaším týmem?

Nového libereckého trenéra Davida Vavrušku znám dlouho. Byli jsme spolu dva nebo dokonce tři roky v Teplicích, kde jsem působil jako asistent u áčka, vedl jsem tam i béčko. A David Vavruška byl šéftrenérem mládeže. Jeho práce je ceněná právě díky úspěchům v mládežnických kategoriích. Ale od angažmá u áčka Příbrami už je nastartovaný i na dráhu prvoligového kouče. Převzal liberecké mužstvo a dál záleží i na tom, jestli dostane prostor.

Přikládal jste debutu soupeřova trenéra velký význam z toho pohledu, že může vnést do mužstva nové prvky?

Přiznám se, že při přípravě na zápas jsem se zajímal především o svůj tým. Liberec jsme nemuseli příliš řešit. Věděli jsme, že tamní mužstvo má pořád kvalitu, což nakonec také prokázalo.

Trenéra v letošní sezóně nevyměnilo jen pár ligových klubů. Slovácko, kde působíte od srpna 2012, patří mezi ně. Jak časté rošády, či naopak pevnější postavení koučů v týmech na domácí scéně, vnímáte?

Je to o majiteli.

Reklama

Související témata: