Hlavní obsah

Slavia už je předposlední, zvednout se pokusí proti mistrovské Plzni

Praha

Souboj nejhoršího útoku s druhou nejlepší obranou v lize. Nebo také duel předposledního týmu tabulky s obhájcem titulu. To je pondělní duel 25. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Slavií a Plzní. Situace červenobílých je čím dál tím kritičtější a Viktoria není právě protivníkem, na němž se soupeři chytají... Utkání se hraje od 16:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický brankář Radek Černý (vpravo) likviduje šanci sparťanského kapitána Davida Lafaty v minulém ligovém kole.

Článek

Znovu budou outsidery, ale třeba se jim povede lépe než minule v derby na Letné. Doma v Edenu fotbalisté Slavie v šesti z posledních sedmi zápasů bodovali. Navíc jako by věděli, co na plzeň platí - bodovali v posledních dvou zápasech s Viktorií.

„Plzeň už několik let ukazuje vysokou kvalitu a dvakrát se zúčastnila hlavní fáze Ligy mistrů. Je to velmi těžký soupeř. Viděl jsem Plzeň dvakrát živě, má velmi kvalitní kádr," uvědomuje si trenér Alex Pastoor na klubových stránkách.

Plzeň vyhrála pět z posledních šesti venkovních zápasů.

„Bude to pro nás velmi těžké utkání. Normálně bych řekl, že posledních pět zápasů sezóny bude důležitějších, ale jsem toho názoru, že pokud se na zápas dobře připravíme a budeme plnit, co si před utkáním řekneme, tak můžeme uspět," troufá si Pastoor.

Viktorka už může být uvolněná

Brankáře Radka Černého nejspíš čeká další zkouška ohněm. „Plzeň hraje jeden z nejlepších fotbalů u nás. Tím, že se nám tolik nedaří a Plzeň je relativně v pohodě, tak to nebude jednoduché utkání. Titul se soupeři asi vzdálil, takže bude daleko uvolněnější," tuší odchovanec Slavie.

„Hrajeme ale doma, musíme soupeře něčím překvapit a získat nějaké body, které by nám zvedly sebevědomí do závěrečných veledůležitých zápasů," přeje si Černý.

Do sestavy se vrací plzeňský odchovanec, obránce Michal Smejkal. „Na zápas s Plzní se těším. Vždycky je to pro mě specifické utkání. V Plzni jsem vyrůstal, s fotbalem jsem tam začínal. Soupeř navíc už dlouho hraje hezký fotbal," říká stoper.

„Doufám a věřím, že předvedeme velmi bojovný výkon s velkým nasazením. Na tom se dá stavět, když to nebude, tak se nedá vyhrát," připomíná Smejkal.

Ženy mají do domácích sektorů vstup zdarma.

Reklama

Související témata: