Hlavní obsah

Takhle hrát poháry ani nemůžeme. Ve druhé půli jsme byli tristní, uznal kouč Teplic Ščasný

Josef PešoutSport.czPrávo

Dlouho nevídaný fotbalový úkaz přineslo vystoupení Brna v Teplicích! Zbrojovka vyhrála v lize venku po neuvěřitelných pětadvaceti zápasech. A zrovna ve chvíli, kdy nutně potřebuje body k záchraně. Pro domácí tým naopak porážka znamená výrazný zásah do pohárových ambicí, které se po podzimu zdály docela reálné.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva teplický Tomáš Vondrášek a Jiří Skalák z Brna.

Článek

„Věděli jsme už před utkáním, že oběma týmům půjde o hodně. Po známých výsledcích z tohoto kola, kdy o udržení usilující celky Bohemians i Ostrava bodovaly, jsme cítili, že prohrou bychom si cestu k záchraně zkomplikovali," podotkl brněnský trenér Václav Kotal.

Uznal, že zápas svou kvalitou nenadchl, ale z pohledu hostí vyzněl znamenitě. „Byl to spíš boj, v němž jsme se snažili hlavně neudělat chybu. Kromě jedné chvilky v první půli jsme naštěstí soupeře do větších šancí nepustili. A po přestávce jsme mohli rozhodnout už dříve. Ale jsme rádi i za jedinou vstřelenou branku. Přinesla nám nesmírně důležité tři body," ohlížel se kouč Zbrojovky s úlevou za devadesáti minutami na teplických Stínadlech.

Nad tím, jestli našel zázračný recept na zlomení černé série bez výhry venku, příliš nedumal. „Neexistoval žádný návod. Ale pomohlo nám, že jsme nedostali první gól jako v předešlých utkáních u soupeřů. Základem byl i disciplinovaný výkon. Pokryli jsme kombinaci rychlých zahraničních hráčů. Kluky jsem nabádal, aby se nenechali obejít od individuálně vyspělých fotbalistů Teplic," pravil Kotal, pod jehož vedením porazilo Brno v sezóně Teplice i podruhé.

O třetím místě neuvažuji, přiznal Ščasný

Teplický trenér Zdeněk Ščasný netajil po zápase chmurné pocity. „Samozřejmě převládá zklamání. Chtěli jsme napravit zaváhání na Bohemians, což se nám nepovedlo. Přitom v první půli jsme proti Brnu hráli slušně. Měli jsme ale proměnit nějakou nadějnou šanci. Bohužel nám chybí lehkost z podzimu," pokrčil rameny.

Ščasný se dokonce svěřil, že by bylo na místě, aby se jeho tým omluvil fanouškům. „Je to kruté, ale ve druhém poločase jsme byli tristní od první minuty. Brno si zasloužilo vyhrát. Musíme umět strávit i porážku. Faktorů, vinou kterých jsme se dostali do současné situace, je víc," konstatoval trenér, který podle svých slov už neuvažuje o třetí příčce v tabulce. „Pokud hrajeme na jaře tak, jak hrajeme, poháry ani hrát nemůžeme," nabídl Ščasný svůj pohled s vědomím, že Teplice ztrácejí na třetí Mladou Boleslav sedm bodů.

Reklama

Související témata: