Hlavní obsah

Marně hledáme podzimní lehkost, říká teplický útočník Jindráček o jarních nezdarech

Teplice

Co se děje s Teplicemi? Tak se asi ptají fotbaloví příznivci při sledování posledních zápasů severočeského týmu v Gambrinus lize. Místo odčinění porážky na půdě v té době předposledních Bohemians Praha 1905 přišel další zmar. Tepličtí doma nestačili ani na Zbrojovku Brno. Porážka 0:1 jim zároveň zkomplikovala naději na pohárové umístění v lize.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Jindráček (vlevo) z Teplic.

Článek
Fotogalerie

„Na Brno jsme se připravovali s vědomím, že soupeř nás může zaskočit pouze z brejků nebo ze standardek. A přesně takhle nás potrestalo,“ zmínil teplický útočník Martin Jindráček zlomový moment zápasu, kdy o výsledku rozhodl brněnský obránce Aleš Schuster.

Tepličtí nebyli v ofenzivě vůbec nebezpeční. „Ve druhé půli jsme polevili jako na Bohemce. Neměli jsme šance a dopadlo to špatně. Hráli jsme křečovitě a nevím, jak víc to rozebírat,“ tvářil se smutně fotbalista, který samozřejmě vnímá obrovské rozdíly mezi teplickou hrou na podzim a na jaře.

„Chybí nám dřívější lehkost. Nedáváme góly. Na podzim jsme se dostávali takřka lehce do zakončení, kdežto v současné době nám nic nevychází. Navíc soupeři jsou na nás lépe připravení. To každý vidí,“ nehledal výmluvy Jindráček.

Teplice ještě vyzvou Plzeň, Spartu a Liberec

Třetí místo, které zaručuje pohárovou Evropu, se Teplicím bodově dost vzdálilo. „Zvlášť po tomto kole, v němž vyhrály Mladá Boleslav i Liberec, jsme si pohoršili. Nezbývá nám, než se zkusit znovu poprat o lepší umístění,“ uvažoval útočník, jenž se svými spoluhráči musí přichystat ne nesmírně obtížný trojboj - v Plzni, se Spartou a v Liberci.

„Byli bychom za hlupáky, kdybychom se snad nedokázali motivovat na takhle atraktivní soupeře. Naopak jsme si řekli, že to musí být výzva poměřit se s favority,“ naznačil, že Tepličtí budou chtít potrápit celky ze špičky tabulky.

Za určité konstelace by mohlo na pohárovou Evropu stačit i čtvrté místo ligové tabulky. „Víme, že bude záležet, jak dopadne Pohár České pošty. Takže pořád můžeme živit nějakou možnost, jak se dostat do evropského poháru. Zatím tedy nejsme úplně ze hry, ale kdyby to přece jen nevyšlo a zůstali bychom mimo pohárové příčky, byli bychom moc zklamaní,“ dodal Jindráček.

Reklama

Související témata: