Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 0:2Slavia se topí ještě víc, Plzeň zůstává deset bodů za Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Kovařík 0 : 1
90. Wágner 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie se dál potácejí na hraně sestupového propadliště. V dohrávce 25. kola Gambrinus ligy doma prohráli s Plzní 0:2. Zatímco Viktoria si hlídá druhé místo, z něhož ztrácí deset bodů na vedoucí Spartu, sešívaní zůstávají na předposlední příčce tabulky. V příštím kole je čeká klíčové vršovické derby na Bohemce, která má spolu se Znojmem stejně bodů jako Slavia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z gólu Jana Kovaříka proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Viktorka dorazila do Edenu bez nemocného Horvátha a v 11. minutě už mohla prohrávat. Boudjemaa ideálně uvolnil za obranu Zmrhala, ten ovšem ukázal, že není střelcem a sám před brankářem nechal vyniknout Kozáčika. Hosté odpověděli Hrošovského střelou zdálky, jinak na nich bylo patrné, že za daného stavu tabulky se jim těžko hledá patřičná motivace.

O jejich první velkou šanci se paradoxně postaral slávistický obránce Neves, který si směrem do vlastní brány srazil centr Hrošovského. Měl však štěstí, že přesně do míst, kde stál gólman Černý... V 29. minutě měl tutovku Tecl, po ideálním pasu Hrošovského šel sám na brankáře, jenže jako by ani gól dát nechtěl. Zpomalil a počkal, až ho obránci doběhnou...

Wágner v nastavení druhé půle přidal pojistku

Přesto šli Plzeňští do kabin s vedením. Díky příslovečnému gólu do šatny - Kovařík v nastavení prvního poločasu z přímého kopu zaskočil Černého a otevřel skóre.

Sešívaní se nevzdávali a aspoň dřeli. Po hrubce Hrošovského měl šanci Necid, po rohu se málem hlavou trefil Škoda. Nervozita však byla na slávistech znát, když třeba mohli jít tři do brejku, Gecov nebyl schopný předložit finální přihrávku.

Slávisté se několikrát zlobili na rozhodčího, ale to jim nebylo nic platné. V křeči nic fotbalového nevymysleli, naopak hosté v nastaveném čase udeřili a střídající hráči se postarali o druhý gól. Ďuriš odcentroval a Wágner se hlavou trefil.

Fotbalová Gambrinus liga, dohrávka 25. kola
Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 45. Kovařík, 90. Wágner. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Hájek. ŽK: Neves - Hejda, Procházka. Diváci: 7742.
Slavia: Černý - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves - Hrubý (81. Červenka), Gecov - Juhar, Boudjemaa (42. Vošahlík), Zmrhal - Necid. Trenér Pastoor.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Hubník - Hořava, Hrošovský - Petržela (85. Ďuriš), Kolář, Kovařík (90. Rezek) - Tecl (61. Wágner). Trenér Uhrin.

Reklama

Související témata: