Hlavní obsah

Snad jsem trefil záchranu, radoval se brněnský Schuster po výhře v Teplicích

Teplice

Byl brněnským hrdinou při vítězném zápase fotbalistů Zbrojovky v Teplicích. Obránce Aleš Schuster svým gólem v neděli nejen zařídil nesmírně cenný tříbodový zisk, ale zároveň ukončil pětadvacet duelů trvající sérii Brna bez výhry na soupeřově hřišti. A sám se trefil v české lize po deseti letech. Dost důvodů k tomu, aby po utkání zářil spokojeností.

Foto: Čestmír Folk, Právo

Aleš Schuster na tréninku Brna.

Článek

Co pro váš tým znamená skalp Teplic na jejich půdě?

Především velkou úlevu, že jsme snad udělali důležitý krok k posunu do relativně klidnějších pater tabulky. Někteří další soupeři bojující o udržení také bodovali, ale přece jen jsme si dost polepšili a odtrhli se od úplného dna. Uhlídali jsme pohyblivé teplické hráče, dobře jsme bránili a vyšla nám jedna standardka. Domácí jsme ani v závěru nepustili do tlaku. Dokonale nám vyšel plán udržet vzadu nulu a vyhrát.

Věděli jste o předešlé černé šnůře Brna venku?

Poslední dobou se to dost omílalo. O to krásnější je, že jsme uspěli v Teplicích, které jsou páté v tabulce a patří do širší ligové špičky.

Po svém gólu jste se radoval jako kdyby jste už trefil záchranu...

Doufám, že v konečném součtu tomu tak bude. Ale víme, že ještě není konec sezóny. Moc si vážím toho, že jsem skóroval v lize po tak dlouhé době, naposledy to bylo v dubnu 2004. Ale byl jsem potom nějaký čas v zahraničí, kde jsem dal také pár gólů.

Čeká vás nabitý finiš sezóny v podobě pěti kol ligy a semifinálové odvety Poháru České pošty. Jak jste na tom se silami?

Bylo by ideální zachránit se bez stresů v lize a ještě bojovat o pohárovou Evropu. V Plzni jsme prohráli 0:2 a určitě nebudeme doma bez šancí. Je to otevřené. Nemáme sice široký kádr, řada kluků je zraněných, ale trenér sestavu dobře prostřídává a snad nám nadšení vydrží.

Reklama

Související témata: