Hlavní obsah

Sparta mě nezajímá, ať si slaví kdy a kde chce, říká liberecký kouč Vavruška před cestou na Letnou

Liberec

Svou druhou štaci v roli hlavního trenéra v Gambrinus lize zahájil fotbalový kouč David Vavruška na lavičce Slovanu Liberec vítězstvím nad Slováckem 2:1. Po necelých dvou letech od nuceného odchodu z Příbrami se tak vrátil na nejsledovanější domácí scénu. A v příštím kole zavítá s libereckým týmem na pražskou Letnou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce David Vavruška.

Článek

Jak jste prožíval období, kdy jste byl mimo prvoligové dění?

Je mi jedno, jestli je o mně slyšet, nebo ne. A že jsem byl v ústraní, bylo z mého pohledu v pořádku. Dělám si svou práci, která mě baví. Po Příbrami jsem trénoval Opavu ve druhé lize a loni v létě jsem nastoupil k liberecké juniorce.

Slíbili vám tehdy ve Slovanu, že byste se mohl časem přesunout i k prvnímu mužstvu?

V žádném případě jsme se o tom nebavili. Nikdo mi nic nenaznačil a vůbec jsem s tím ani nepočítal. Předpokládal jsem, že se budu věnovat fotbalu na úrovni juniorky.

Pomáhal jste aspoň částečně v Liberci trenéru Šilhavému u áčka?

Minimálně. Jarda Šilhavý je zkušený trenér a poradil si většinou sám, nebo měl k ruce realizační tým. Ale určitá spolupráce tam byla například na podzim, když jsem sledoval v Curychu pohárového soupeře Slovanu.

S vaším předchůdcem v Liberci skončil i asistent Jiří Chytrý. Bylo pro vás těžké najít si doslova ze dne na den nejbližšího spolupracovníka?

Vybral jsem si Džimise Bekakise. Kdysi hrával za Teplice třetí a druhou ligu. Jako trenér dovedl asi před dvanácti lety Chomutov k předním příčkám v druhé nejvyšší soutěži. Známe se dlouho. Má profilicenci a je přesně tím typem trenéra, jemuž když v půl deváté ráno zavoláte, tak týž den v osm večer je v Liberci.

Jak se chystáte na příští zápas na pražské Letné?

Těším se a zároveň řeším otázku, jestli jsou hráči schopni vstřebat herní pojetí, které bychom chtěli předvádět. Do soboty na to máme pár dní.

Váš nadcházející soupeř a lídr tabulky má titul na dosah. A může ho teoreticky získat už při zápase s Libercem. Jak to vnímáte?

Sparta mě nezajímá. Ať si slaví kdy a kde chce.

Reklama

Související témata: