Hlavní obsah

Damková nejspíš požene filmaře Kyselu před disciplinárku

Praha

Penalta, ale nafilmovaná! Předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková uvedla, že hlavní arbitr Libor Kovařík v sobotním duelu 25. kola Gambrinus ligy mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem neměl nařídit pokutový kop proti hostujícímu týmu po střetu Filipa Nováka s boleslavským Janem Kyselou. Damková se však sudího také zastala s tím, že Kysela pád v pokutovém území výrazně „přifilmoval“. Komise rozhodčích i proto zváží podání podnětu k disciplinární komisi vůči Kyselovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Libor Kovařík sedl Kyselovi na lep...

Článek

Podle Damkové v reálném pohledu nikdo o správnosti rozhodnutí rozhodčího Kovaříka nepochyboval.

„Až teprve zpomalený televizní záznam ukázal, že jablonecký hráč Novák v poslední chvíli pohyb nohou zastavoval a pokutový kop zřejmě neměl být nařízen - byť  k lehčímu kontaktu nohou došlo. Pro mě to však není důvod, aby komise rozhodčí v takové situaci měla omezovat delegace pro další utkání," líčí Damková.

„Kysela pád v pokutovém území přifilmoval a v reálném pohledu to byla těžko rozpoznatelná situace, při které se boleslavský hráč zachoval velmi teatrálně," vadí šéfce rozhodčích.

„Po jednání s pravidlovou komisí zvážíme vůči Kyselovi podání podnětu k disciplinární komisi, protože hráč se dle našeho názoru dopustil porušení disciplinárního řádu předstíráním nedovoleného zákroku s úmyslem nesportovně ovlivnit rozhodčího ve prospěch svého mužstva. Tím došlo i k provinění vůči zásadám fair play," avizuje Damková.

Měl by být Jan Kysela za nafilmovaný pád disciplinárně potrestán?
Ano
93,6 %
Ne
6,4 %
Celkem hlasovalo 5641 čtenářů.

Reklama

Související témata: