Hlavní obsah

Kreativcem kola byl Šultes, konečně se ukázal také Baník

Praha

Ofenziva, která šlape na plné obrátky. Takovou vizitkou se v posledních kolech mohou pyšnit fotbalisté Mladé Boleslavi. I proto není překvapením, že nejkreativnějším hráčem 25. kola Gambrinus ligy se stal právě muž z města automobilů. Pavel Šultes s hodnotou Chance indexu 16, tedy údajem, který se zaměřuje právě na kreativní hráče, obsadil v kategorii nové statistiky oficiálního webu soutěže první místo. Hned v závěsu za ním ovšem skončil Kevin Luckassen z Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Pavel Šultes připravil nejvíc šancí.

Článek
Fotogalerie

Kdo v právě odehraném kole vytvářel pro své spoluhráče nejvíce příležitostí? Kdo byl mozkem týmu? Kdo se v ofenzivních přihrávkách nejvíce zaskvěl? To ukazuje Chance index. A útočná pohoda celku, jež s 51 brankami překonal svůj klubový střelecký rekord, vystřelila vzhůru v duelu s Jabloncem právě Pavla Šultese. Forvard třetího celku tabulky se sice proti Jablonci gólově neprosadil, za to pro své spoluhráče šance připravoval.

„Mohli jsme jít i do dvoubrankového vedení, ale v závěru jsme naopak měli při soupeřových příležitostech štěstí. Jsem rád, že jsme vítězně zvládli dva domácí zápasy a udrželi si bodový náskok na třetím místě," říkal po utkání trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Zahanbit se ale v odehraném kole nenechal ani třeba ostravský útočník Václav Svěrkoš, který pomohl k důležitému vítězství 4:0 nad Znojmem. Sparťané, kteří v této sezóně často okupují přední příčky Chance indexu, tentokráte tolik nezářili. Nejlepší z nich Ladislav Krejčí figuruje na společné šesté příčce.

Týmem kola oficiální web gambrinusliga.cz vyhlásil Baník Ostrava. Tým bojující o záchranu jednoznačně zvítězil v duelu se Znojmem 4:0 a udržel naděje na setrvání v české nejvyšší soutěži.

O výkon kola z pohledu statistik se pak zasloužil sparťan Josef Hušbauer. Dvěma góly pomohl sestřelit Duklu a navíc se vyšplhal do čela tabulky střelců.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice