Hlavní obsah

Osm zápasů, tři góly. Záložník Marek Jarolím zatím naplňuje liberecké představy

Josef PešoutSport.cz

Jako správná ofenzivní posila se projevuje liberecký fotbalový záložník Marek Jarolím. Za Slovan nastoupil po svém zimním příchodu z ciziny v osmi z devíti odehraných ligových zápasů a připsal si už tři góly. Nechává tak vzpomenout na svoje předešlé angažmá v české lize v dresu Teplic, kde během jedenácti startů na přelomu let 2012 a 2013 skóroval čtyřikrát. „Jsem rád, že jsem také Liberci snad nějakým způsobem platný,“ komentuje Jarolím svoji aktivitu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Marek Jarolím (vpravo) a trenér Liberce David Vavruška.

Článek

V utkání se Slováckem měl prsty v obou brankách vítězů. Nejprve nahrával Rajnochovi na gólovou hlavičku a poté proměnil penaltu, čímž stanovil konečné skóre na 2:1. „Byl tam jasný faul na mě zezadu, nedalo se o ničem diskutovat. Čekal jsem, až mi spadne míč lépe k noze, když do mě někdo vletěl a byl jsem na zemi," popsal exekutor pokutového kopu, co jeho gólu předcházelo. „I když se říká, že by faulovaný neměl kopat penaltu, vzal jsem to na sebe. Nejsem první ani poslední, kdo to takhle praktikuje. Naštěstí to vyšlo. Stejně jako pár týdnů předtím proti Jablonci," cenil si Jarolím penaltové úspěšnosti.

Ani jeho ale nemohly minout okolnosti kolem nečekané trenérské změny v Liberci. Jaroslava Šilhavého nahradil David Vavruška. „Je věcí vedení, jak se rozhodlo. Všiml jsem si, že rozchod s panem Šilhavým byl rychlý, ale to je spíš otázka pro zainteresované strany. Jako hráči s tím nic nenaděláme. Máme se hlavně starat o vlastní výkony na hřišti. Co se mě týče, pana Šilhavého jsem zažil už před lety ve Spartě a je to pořád super trenér i člověk. Bude pracovat pro Jablonce a určitě tam s ním budou spokojeni," vykládal Jarolím.

A jak vidí liberecký fotbal dál? „Nový trenér Vavruška chce vyhrávat, ale to je krédo a priorita každého kouče," usmál se záložník, který při absenci Radka Kováče plní i kapitánskou roli ve Slovanu. „Pan Vavruška nám nastínil svoje představy a jistě se najde prostor, abychom se pod ním ještě zlepšovali. Půjde jen o to, jak se nám podaří skloubit jeho pokyny a záměry s praxí na trávníku," dodal Marek Jarolím.

Reklama

Související témata: