Hlavní obsah

Chystáme radikální řez, potvrdil Jablonec. Které hvězdy ho po zemětřesení posílí?

Josef PešoutSport.cz

Jablonecký fotbalový klub se ocitl v centru pozornosti poté, co naznačil svoje záměry s obměnou kádru před novou sezónou. V hledáčku ambiciózního šéfa a majitele Miroslava Pelty se údajně ocitlo dvanáct nových posil, přičemž s osmi hráči ze stávající soupisky by se tým mohl rozloučit. „Ano, chystáme rázný řez do mužstva, ale nic není podepsáno,“ řekl v rozhovoru pro Sport. cz sportovní ředitel severočeského klubu Petr Flodrman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký boss Miroslav Pelta chystá radikální řez v kádru.

Článek

Kolují spekulace, že si Jablonec vyhlédl například Hübschmana z Doněcku, Juna z Austrie Vídeň, Pospíšila z Olomouce, Harbu z Jihlavy, Romeru z Dukly, Pavelku z Liberce, Hybše ze Sparty či brankáře Kováře z Liberce. Co na takový seznam říkáte?

Každopádně to nepotvrzuji. Jsou to nesmyslné věci. Až podepíšeme nějaký přestup, můžeme se o tom bavit, ale zatím jsme žádného nového hráče nepodepsali. Jen jsme prodloužili kontrakt s brankářem Špitem. Jestli jsme s někým předběžně domluvení, nic to neznamená.  Žádná jména nebudu zveřejňovat, dokud to nebude dáno smlouvu. Ústní dohody často neplatí, jsme v Čechách.

Proč se vedení klubu rozhodlo k zemětřesení v kádru?

Obměnu máme v plánu proto, že nejsme spokojeni s letošní sezónou. Čekali jsme určitý progres, ale k němu nedošlo. Zkvalitnění kádru je nutností. Už nechceme hrát jen uprostřed ligové tabulky. Takže hlavním motivem je zvýšení herní úrovně mužstva.

Jsou někteří jablonečtí hráči na odchodu do zajímavých klubů?

Myslíte, že je o ně při jejich současné výkonnosti zájem? Není. Museli by přidat. Máme několik hráčů s potenciálem, ale asi je to z jejich strany ještě málo na dobrý přestup.

Je už jasné, kdy oficiálně oznámíte příchod nového trenéra Jaroslava Šilhavého z Liberce?

Sezóna je pořád rozehraná. Nyní je naším cílem porazit v neděli v lize Jihlavu a pak uspět ve středu v pohárové odvetě na Spartě. Do té doby se nic nového asi nestane. Proto ani nebudu zatím specifikovat termín podpisu smlouvy s Jaroslavem Šilhavým. Ale je pravdou, že dosavadní trenér Roman Skuhravý po sezóně odchází, což také sám prohlásil. Trenér brankářů Jan Stejskal má rovněž smlouvu do konce letošního června.

Kdy se ujme nový kouč jabloneckého mužstva?

Letní přípravu startujeme 18. června. A budeme se snažit, aby na prvním tréninku byl už i někdo z vyhlédnutých nových hráčů.

Reklama

Související témata: