Hlavní obsah

Sparta - Liberec 4:1Letnou znělo „Mistři!“, pro titul ale Sparta musí do Teplic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Holek 1 : 0
49. Krejčí 2 : 0
55. Sackey 2 : 1
57. Švejdík 3 : 1
72. Lafata 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

„Mistři, mistři!“, znělo Letnou, když fotbalisté Sparty nakonec přemohli odvážně hrající Liberec. Lídři tabulky vyhráli v utkání 26. kola Gambrinus ligy 4:1. Mistrovský titul sice ještě nemají, získali však jistotu, že pokud zvítězí i příští sobotu v Teplicích, na Stínadlech už ligový triumf oslaví. Poslední gól vstřelil kapitán Lafata a v čele tabulky střelců se tak se 14 trefami dotáhl na kolegu Hušbauera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Přemysl Kovář po třetím obdrženém gólu v utkání na Spartě.

Článek

Plzeň v pátek Teplice porazila, a tak bylo sparťanům jasné, že duel s Libercem ještě nemůže být „titulový". Hodně jim zatrnulo, když hned v 6. minutě dostal Liberce míč do jejich sítě. Pokorného střelu do sítě pohodlně dorazil Rajnoch, gól však nebyl kvůli spornému ofsajdu uznán.

Pro domácí to byla výstraha, aby začali hrát, střelami zdálky zkusili zahrozit Dočkal a Matějovský. Hned z první šance pak domácí udeřili. Po Dočkalově rohu zachytil odražený míč Holek a poslal ho do sítě. Brankář Kovář si na balon sáhl, ale změně skóre nezabránil. Pro Holka to byl první gól v české lize od srpna 2007 a také premiérový v dresu Sparty.

Slovan byl i dál sympaticky odvážný a ve 30. minutě mohl vyrovnat, Luckassenovu hlavičku pod břevno ovšem Vaclík skvěle vyrazil. O dvě minuty později pak rozhodčí Paták zápas přerušil, protože sparťanský kotel skandoval „Pelta je ču..k". Když hra pokračovala, musel Vaclík vytáhnout další důležitý zákrok proti exsparťanovi Pavelkovi.

Nástup do druhého poločasu se změnil v gólovou přestřelku. Nejprve si na Hušbaeurovu přihrávku počkal u zadní tyče Krejčí a pojistil domácím náskok. Jenže po hrubce Švejdíka ke gólu snadno přišel Sackey. Ani to však ještě nebylo všechno. Po Dočkalově rohu propadl míč právě k Švejdíkovi a sparťanský stoper snadnou trefou bleskově odčinil svou chybu.

Pak už se útoky valily hlavně na libereckou branku. Lafata se po ideálním centru Krejčího dotáhl v tabulce střelců na vedoucího parťáka Hušbauera, střelou zdálky trefil Dočkal tyč. V závěru ho po rohu napodobil také střídající Bednář.

Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1 (1:0)
Branky: 20. Holek, 49. Krejčí, 57. Švejdík, 72. Lafata - 55. Sackey. Rozhodčí: M. Paták - Nádvorník, Štěrba. ŽK: Matějovský - Obročník, Frýdek, Sackey, Pavelka, Rajnoch. Diváci: 12 332.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš - Vácha, Matějovský (63. Mareček) - Dočkal, Hušbauer (80. Vacek), Krejčí - Lafata (74. Bednář). Trenér Lavička.
Liberec: Kovář - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Pokorný - Obročník, Rybalka (68. Kolár) - Pavelka (80. Novotný), M. Jarolím, Frýdek - Luckassen (37. Sackey). Trenér Vavruška.

Reklama

Související témata: