Hlavní obsah

Odvolací komise ČMFS potvrdila dvouletý trest pro Myslivečka

PRAHA

Odvolací komise Českomoravského fotbalového svazu v úterý zamítla odvolání bývalého libereckého sportovního ředitele Františka Myslivečka a potvrdila trest, který mu udělila disciplinární komise. Funkcionář byl potrestán za účast na korupční aféře dvouletým zákazem činnosti a stotisícovou pokutou.

Foto: koláž Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Novinářům rozhodnutí odvolací komise oznámil její místopředseda Lubomír Klimáček. Mysliveček jednání navštívil se svou právní zástupkyní a po rozhodnutí oba opustili Strahov bez bližšího vyjádření.

Mysliveček se podle disciplinární komise dopustil korupčního jednání před loňským jarním zápasem se Zlínem, v němž Slovan vyhrál 3:0. V utkání tehdy Severočeši potřebovali vyhrát, aby si udrželi šanci na účast v Poháru UEFA. Zápas rozhodoval Václav Zejda, který byl již dříve potrestán tříletým zákazem působení ve fotbale.

Liberec se hájil u odvolání řadou skutečností, které sepsali funkcionáři do dvacetistránkové zprávy a již měla komise s předstihem k dispozici. "Liberec argumentoval tím, jakou formou bylo zahájeno disciplinární, a také tím, že měl být potrestán klub a ne mužstvo, jehož činnost nespadala do náplně pana Myslivečka," uvedl místopředseda komise Lubomír Klimáček.

Písemné vyjádření Slovan podpořil ještě bohatou účastí svých funkcionářů na dnešním jednání. Vedle předsedy představenstva Zbyňka Štillera se ho zúčastnili i klubový ředitel Libor Kleibl, právní zástupce Slovanu a také kapitán mužstva Petr Lukáš. "Je to rozhodnutí poslední fotbalové instance a je neměnné. Musíme ho proto akceptovat," prohlásil smutně Štiller.

Reklama