Hlavní obsah

Jablonec - Jihlava 3:0Jablonec porazil Jihlavu, brankář Špit se dočkal sté nuly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Beneš 1 : 0
69. Doležal 2 : 0
71. Čížek 3 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce porazili v 26. kole první ligy Jihlavu 3:0 a ukončili pětizápasovou sérii bez vítězství. O výhře během osmi minut ve druhém poločase rozhodli Vít Beneš, Martin Doležal a Tomáš Čížek. Domácí gólman Michal Špit vychytal 100. nulu v kariéře, na kterou čekal od loňského srpna.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Kysela (vlevo) z Jablonce a Jan Kosak z Jihlavy.

Článek

Jablonec v prvním poločase dlouho soupeře přehrával, byli to ale hosté, kdo si vypracoval největší šance. Nejprve ve 39. minutě našel Jánoš ve vápně volného Harbu, bosenský útočník se však v obrovské šanci netrefil a dvanáctou branku v sezoně nepřidal.

Podruhé Jihlava zahrozila v závěrečných vteřinách úvodního dějství. Po rohovém kopu se k hlavičce na přední tyči dostal Krejčí, ani on nemířil přesně.

Rovněž do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a tentokrát převahu dokázali využít. Ke vstřelení tří branek jim stačilo pouhých osm minut. Jako první se akrobaticky střelou přes hlavu trefil Beneš, krátce po něm po podklouznutí jednoho z hostujících obránců zvýšil Doležal a třetí zásah přidal v 71. minutě Čížek.

Jablonec se dobře naladil na středeční odvetu semifinále poháru na Letné proti Spartě, ve které bude hájit výhru 3:1. Naopak Jihlava přišla o sérii sedmi ligových zápasů bez porážky a utrpěla druhou prohru v deseti jarních kolech.

26. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)
Branky: 63. Beneš, 69. Doležal, 71. Čížek. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Zeman. ŽK: Fantiš, Hubník, Novák - Kosak, Přeučil. Diváci: 2886.
Jablonec: Špit - Kubista, Kysela, Beneš, Novák - Kopic, Fantiš, Čížek (89. Rossi), Loučka, Moulis (72. Třešňák) - M. Hubník (63. Doležal). Trenér: Skuhravý.
Jihlava: Hanuš - Marek, J. Krejčí, Šourek, Vepřek - Masopust (30. Kosak, 60. Mikula), Jánoš, Koloušek (74. Přeučil), Kučera, Vaculík - Harba. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: