Hlavní obsah

Brno - Ml.Boleslav 1:1Střídající Šumbera zachránil Brnu v nastavení remízu s Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Zahustel 0 : 1
90. Šumbera 1 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna remizovali ve 26. kole první ligy s Mladou Boleslaví 1:1. Boleslav vedla od 16. minuty brankou Ondřeje Zahustela, za domácí ve druhé minutě nastavení vyrovnal střídající Šimon Šumbera a Zbrojovka si díky němu prodloužila sérii neporazitelnosti na pět zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zbrojovky Brno Martin Doležal kontroluje míč po šanci mladoboleslavských hráčů.

Článek

Po opatrném úvodu, v němž oba týmy spoléhaly na nakopávané míče, udeřila nečekaně v 16. minutě Mladá Boleslav. David Jarolím rozehrál rohový kop přesně na volného Zahustela, jenž hlavou překvapil domácího brankáře Doležala.

Brno po obdržené brance přidalo na důrazu, z územní převahy si však za celý úvodní poločas vypracovalo pouze tři šance. Zavadilovu tvrdou střelu brankář Diviš chytil, vzápětí Kroupa mířil vedle a stejný hráč po půlhodině hry po rohu hlavičkoval jen do hostujícího gólmana.

Po přestávce se Zbrojovka snažila soupeře zatlačit, dlouho však narážela na připravenou obranu. Jedinou příležitost k vyrovnání domácí měli v 57. minutě, kdy Zavadil z trestného kopu z 25 metrů trefil břevno.

Brnu se tak dočkalo až v nastavení a opět u toho byl domácí kapitán. Jeho rohový kop našel ve vápně Šumberu, který hlavou překonal hostujícího brankáře Diviše.

26. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 90.+2 Šumbera - 16. Zahustel. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Pochylý. ŽK: Hyčka - Bořil, Dosoudil. Diváci: 3076.
Brno: Doležal - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Pašek, Fischer, Skalák, Zavadil, Hyčka (60. Šumbera) - Kroupa (66. Janotka). Trenér: Kotal.
Mladá Boleslav: Diviš - Kysela (41. Vraštil), Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, D. Jarolím - Zahustel, Koreš (64. Magera), Štohanzl - Šultes (85. Nešpor). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: