Hlavní obsah

Liberec definitivně přijde o šest bodů

Odvolací komise Českomoravského fotbalového svazu potvrdila šestibodový odpočet Slovanu Liberec, kterým klub potrestala disciplinární komise za korupční chování jeho sportovního ředitele Františka Myslivečka. V platnosti ponechala také půlmilionovou pokutu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Liberce přijdou po skončení ročníku o šest bodů.

Článek

Novinářům to řekl po úterním jednání předseda komise Jiří Volný, odmítl však odpovědět na veškeré dotazy. Rozhodnutí odvolací komise je konečné.

"Je to rozhodnutí nejvyššího orgánu svazu a v rámci fotbalu se už nemáme možnost odvolat. Musíme to akceptovat," prohlásil předseda představenstva libereckého klubu Zbyněk Štiller.

Liberec tak přišel o poslední naději, že se vrátí do hry o druhé místo v konečném pořadí ligy, z něhož se postupuje do třetího předkola lukrativní Ligy mistrů. V současné tabulce sice Slovan ještě figuruje na druhém místě, ale po sobotním konci ligového ročníku mu bude šest bodů odečteno.

Severočeský klub se v posledních dnech intenzivně snažil únorový verdikt disciplinárky zvrátit a odvolací komisi předložil dvacetistránkový text. Na jednání se vedle funkcionářů i právního zástupce klubu dostavil i kapitán libereckého mužstva Petr Lukáš. Komisi však neobměkčili a celá skupina odcestovala ze Strahova s nepořízenou.

Reklama

Související témata: