Hlavní obsah

Fantastický pocit, zářil po premiérové ligové trefě spasitel Zbrojovky Šumbera

Brno

Fotbalisté Zbrojovky připravili v úplném závěru prvoligového utkání o vítězství Mladou Boleslav, která už měla tři body téměř v hrsti. Střídající žolík Šimon Šumbera si naběhl na Zavadilův roh a premiérovou trefou v nejvyšší soutěži srovnal hlavou na 1:1. Brněnský tlak v soupeřově šestnáctce v té chvíli umocnil i brankář Doležal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Záložníci Zbrojovky Pavel Zavadil (zády) a David Pašek se radují z vyrovnávacího gólu proti Mladé Boleslavi, který vstřelil Šimon Šumbera (není na snímku).

Článek
Fotogalerie

„Asi udělal ve velkém vápně takový rozruch, že mě Boleslavští pustili na okamžik ze zřetele. Nejsem žádný hlavičkář, ale míč jsem dostal parádně do běhu. To jsem nemohl nedat. Zažívám fantastické pocity. Vstřelit první ligový gól v nastaveném čase a zajistit jím bod je neskutečná paráda," zářil štěstím třiadvacetiletý Šumbera, jenž do Brna v zimě přestoupil z druholigového Zlína. „Pokladník Janotka mi to teď asi pořádně napočítá," usmíval se. Přiznal ovšem, že se na hřišti moc dobře necítil. „Pokazil jsem předtím pár balónů. Ten závěr však stál za to," culil se.

Trenér Zbrojovky Václav Kotal pochválil Šumberu za nebývalou efektivitu. „Stihl ještě i přihrát Skalákovi do šance. Občas se ale na hřišti motal tak, že jsme na lavičce přemítali, zda ví, na kterou branku vlastně hraje. Ke konci to naštěstí zjistil," vtipkoval kouč. Jeho tým už dosáhl v boji o záchranu na magickou třicetibodovou hranici. „Minimálně jednu výhru bychom ale ještě měli přidat. Nejlépe hned za týden v Jihlavě," plánoval Kotal.

Boleslavští po závěrečném hvizdu nechápali, jak mohli o vítězství přijít. „Jsem strašně zklamaný. Neuhlídali jsme poslední standardku. To se nám nesmí stát. Třetí místo bychom už měli nadosah," smutnil autor vedoucí branky hostů Ondřej Zahustel. Štvalo ho, že za stavu 1:0 pro jeho celek neskóroval z jasné střelecké pozice podruhé. „To už by bylo asi rozhodnuto," věděl.

Mladoboleslavský kouč Karel Jarolím neslyšel na argument, že i tak jeho mužstvo navýšilo plichtou náskok na čtvrtý Liberec na šest bodů. „Já ovšem nechci, abychom do poháru jen nějak doklopýtali. Rád bych do Evropské ligy postoupil přesvědčivě, nikoliv tak, že se budeme neustále ohlížet, jak hrály Liberec či Teplice. Navíc nás ještě čeká Sparta i Plzeň. Musíme se mít na pozoru," varoval svoje hráče před uspokojením.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice