Hlavní obsah

Svěrkoš se konečně trefil. Pomoc jsem začal hledat v knížkách, tvrdil útočník Baníku

Ostrava

Vítězný gól Baníku v utkání 26. kola Gambrinus ligy s Duklou vstřelil útočník Václav Svěrkoš v závěru prvního poločasu. Zcela vyčerpaný pak opustil hřiště v 87. minutě a při posledním náporu soupeře trnul na lavičce, dokud ve druhé minutě nastavení nepojistil tři body druhou brankou Krmenčík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Baníku Václav Svěrkoš (vpravo) v souboji se stoperem Dukly Lukášem Štětinou.

Článek

Byla ve vás malá dušička? Třeba když Gedeon pálil z dobré pozice, ale trefil jen střed branky?

Byla, bál jsem se, že vítězství ještě ztratíme. Znovu jsem si připomenul utrpení hráče, který nemůže pomoct. Na lavičce to dobře znám. Jako dlouhodobě zraněný jsem takhle prožil boj o záchranu dvakrát.

Zrovna Gedeon ale o vašem gólu řekl, že byl krásný a také chytrý tím, že jste záměrně volil střelu ke vzdálenější tyči mezi nohama bránícího soupeře.

Patrikovy pochvaly si vážím a musím říct, že když balón skončil v síti, ohromně se mi ulevilo. V předešlých zápasech jsem totiž šance spaloval, i takové, kdy jsem šel sám na brankáře. Začal jsem o sobě přemýšlet, pochybovat, rozebíral jsem, proč to tak je a hledal pomoc v knížkách.

V jakých knížkách?

O psychice, o pozitivním myšlení a jeho vlivu na člověka.

Zatímco v prvním poločase jste Duklu přehrávali, ve druhém se role vyměnily, byli jste pod permanentním tlakem. Báli jste se o vedení a soustředili se na obranu?

Taky. Ale zároveň nám docházely síly. Dukla výborně kombinuje a tím protivníka dokáže utahat.

Během jednoho týdne jste získali šest bodů při skóre 6:0. Co pomohlo k obratu?

Úspěch v Brně se Znojmem. Konečně jsme dali góly a hned čtyři. Pochopili jsme, že to jde. Zmatek, který jsme měli v hlavách, byl pryč. Jsou to mimořádně důležité body. Kdybychom je neudělali, bylo by s námi hodně zle. Ale o nějaké spokojenosti nemůže být řeč. Předtím jsme zbytečně poztráceli spoustu bodů a máme co napravovat. Musíme být dál maximálně pokorní a bojovní.

Jak daleko je záchrana?

Pořád hodně daleko, i když těch šest bodů nám pomohlo k tomu, že máme osud ve svých rukách.

Zachrání se fotbalisté Baníku Ostrava v Gambrinus lize?
Ano
92,7 %
Ne
7,3 %
Celkem hlasovalo 1504 čtenářů.

Reklama

Související témata: