Hlavní obsah

Trenérská změna v Olomouci. Psotku nahradí Minář

Olomouc

Fotbalisty Olomouce bude v závěrečných čtyřech kolech Gambrinus ligy trénovat sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář. Ve funkci nahradí Zdeňka Psotku, který na lavičce končí spolu se svým asistentem Radimem Kučerou. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Minář povede ve zbytku sezóny Sigmu Olomouc.

Článek

Psotka se na lavičku Sigmy vrátil v listopadu loňského roku. Na poslední tři ligová kola posílil realizační tým, protože vedení klubu nebylo spokojeno s výsledky a předváděnou hrou mužstva. V Sigmě poté skončil ve funkci generálního manažera a trénoval Olomoucké i v jarní části.

Sigmě se v novém roce příliš nedaří, vyhrála jen dvě utkání z deseti. V posledních třech duelech získala jen bod za domácí remízu s Příbrami a na sestupovou patnáctou příčku má jen dvoubodový náskok.

Lébr: Chceme týmu dodat impulz

„Jde o dohodu vedení klubu a vedení realizačního týmu. Domluvili jsme se na výměně trenéra. Jako hlavní trenér jde k A-týmu na poslední čtyři zápasy Ladislav Minář. Určitě se jedná pouze o čtyři poslední zápasy sezóny, chceme týmu dodat pro závěrečná kola ligy impulz," uvedl pro oficiální web klubu Josef Lébr, předseda představenstva SK Sigma Olomouc.

„Rovněž chceme uklidnit situaci, na trenéra Psotku byl velký tlak ze strany fanoušků, sponzorů i některých členů vedení. Teď potřebujeme klid, musíme se soustředit na závěr ligy a skutečně v něm táhnout všichni za jeden provaz," podotkl Lébr.

V probíhající sezóně nejvyšší soutěže jde už o třináctou výměnu trenéra na lavičce prvoligového celku. Olomouc je vedle Ostravy a Slavie Praha třetím klubem, který kouče vystřídal dvakrát.

Zachrání se fotbalisté Olomouce v Gambrinus lize?
Ano
68,4 %
Ne
31,6 %
Celkem hlasovalo 2130 čtenářů.

Reklama

Související témata: