Hlavní obsah

Šmícovi body nevzal, i po klíčové prohře však Brabec doufá v záchranu Bohemky

Praha

Snad se na mě nebude Šmíca zlobit, že Slavii vezmeme tři body, avizoval s úsměvem před vršovickým derby. Šlo v něm o všechno, a tak byl Erich Brabec ve zvláštní pozici. Slavii dovedl jako kapitán ke dvěma titulům, teď však v záchranářské bitvě potřeboval spasit své Bohemians Praha 1905. Nepovedlo se, sešívaní i s asistentem Vladimírem Šmicrem po patnácti letech Ďolíček dobyli, a tak Klokani spadli na poslední místo tabulky. „Velká komplikace. Tento tým ovšem má na to, aby ligu zachránil,“ ujišťuje Brabec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zelenobílý smutek. Erich Brabec (vpředu) a Martin Cseh z Bohemians po utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Jak vám je, když jste prohráli klíčový zápas o záchranu?

Moc to bolí. Oni měli jednu šanci a z ní jsme dostali gól. Podle mě jsme si za druhý poločas zasloužili aspoň bod. Šance jsme si vytvářeli hodně těžko, aspoň jednu jsme měli proměnit. Když ale budeme dál hrát tak aktivně, myslím, že ještě nějaké body uhrajeme. A ve hře jich je ještě dvanáct.

Situace Bohemky už je ovšem kritická.

Porážka v derby je samozřejmě velkou komplikací. Přitom nám pomohlo Slovácko, které porazilo Olomouc. Věděli jsme tedy, že když nad Slavií zvítězíme, tak se můžeme dostat docela hodně vysoko. Jenže jsme to nedokázali, je to velká škoda...

Říkáte, že ještě nějaké body získáte. Jenže příště hrajete v Mladé Boleslavi, v posledním kole hostíte Plzeň. Máte zatraceně těžký los.

To je sice pravda, ovšem jestli chceme zůstat v lize, musíme sbírat body a je jedno, proti komu budeme hrát. Platí to i o příštím kole v Mladé Boleslavi. Liga se bohužel hodně rychle blíží ke konci, ale pořád to ještě máme ve svých rukou. Ve hře je ještě dvanáct bodů. A já pořád věřím, že tento tým má na to, aby ligu zachránil.

Derby rozhodl jediný gól. Neobsazený Necid k němu přišel až příliš snadno, souhlasíte?

Bohužel. Podcenili jsme trochu situaci na pravé straně a Vosa (Vošahlík) mu to dal pod sebe. Necid stál sám na penaltě a uklidil to. Další šanci Slavie měl teprve v závěru Juhar, ale to už bylo všechno otevřené.

Zachrání se fotbalisté Bohemians Praha 1905 v Gambrinus lize?
Ano
35,7 %
Ne
64,3 %
Celkem hlasovalo 4614 čtenářů.

Reklama

Související témata: