Hlavní obsah

Nekupujte lístky! Fanoušci Baníku a Olomouce vyzývají k bojkotu vzájemného zápasu

Ostrava

Tažení české fotbalové asociace FAČR proti vulgaritám a urážkám na stadiónech minimálně části fanoušků není vůbec po chuti. Příznivci Baníku Ostrava a Olomouce dokonce vyzývají k otevřenému bojkotu vzájemného utkání ve 27. kole Gambrinus ligy na Andrově stadiónu. Mají za to, že represe zašly příliš daleko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava.

Článek

Baníkovcům také vadí jednání vedení Sigmy, které se snaží co nejvíce snížit počet míst na stadiónu pro fanoušky ostravského klubu, čímž zřejmě chce eliminovat možné potíže s hostujícími fans.

„Vedení Sigmy se rozhodlo zcela účelově uzavřít část stadiónu, čímž znatelně klesl i počet vstupenek, které jsou povinni poskytnout fanouškům hostů. Počet 357 vstupenek zdaleka neodpovídá ani potřebám zájmu fanoušků Baníku, ani skutečné kapacitě sektoru pro hosty," píše se ve výzvě na stránkách ultras Baníku chachari.cz.

Omezování svobody?

Web dále apeluje na fanoušky, aby si nekupovali vstupenky na zápas. A ti, kteří už tak učinili, aby je vrátili na Bazalech, kde jim budou zpětně proplaceny.

Druhým důvodem pro bojkot je právě zmíněná politika FAČR. „Na vulgární pokřiky mohou být názory různé, nicméně jejich zákaz už silně zavání omezováním svobody projevu. V době, kdy se vulgarismy běžně vyskytují v celém našem životě, médiích, písničkách atd., je potírání těchto projevů na fotbalových zápasech zcela nesmyslné! Možná si to odpovědní lidé z FAČR ještě neuvědomili, ale prudký nárůst vulgárních pokřiků na adresu pana Pelty způsobil právě tento zákaz," uvádí dále stránky.

Fanoušci vyzývají k bojkotu i v době, kdy Baník bojuje o záchranu a podporu v hledišti potřebuje víc než kdy jindy. O ligové přežití bojuje i Olomouc, ale i její příznivci zvažují bojkot utkání.

Reklama

Související témata: