Hlavní obsah

Zápas s Jihlavou stál hodně sil, ale na Spartu se vyburcujeme, říká Skuhravý

Jablonec nad Nisou

Byť se jeho působení na jablonecké lavičce krátí, neztrácí nic ze své energie a fotbalového zaujetí. Trenér Roman Skuhravý impulsivně koučoval svůj tým i v zápase s Jihlavou a dočkal se příjemné výsledkové odměny. Vítězství 3:0 vypadá jednoznačně, ale dlouho to na třígólový rozdíl nevypadalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Článek

„První poločas? To jsem byl rád, že jsme přežili dvě šance soupeře. Mohli jsme inkasovat a nic jiného bychom si ani nezasloužili, protože nám scházely pohyb, chuť do hry, snaha nabízet se do volných prostorů," našel Skuhravý herní neduhy na produkci Jablonce. „Přitom se mi zdálo, že v útlumu jsou všichni naši hráči a chtěl bych vědět, proč tomu tak bylo. Až v kabině jsme si něco řekli a kluci do toho dali konečně maximum bez ohledu na to, že ve středu nás čeká pohárové semifinále se Spartou. Na něj se vyburcujeme. Zápas s Jihlavou nás stál dost sil, ale dopadlo to úspěšně," přešel už do pozitivnějšího tónu trenér, který ocenil ofenzivnější pojetí mužstva ve druhém poločase.

„Byl to zápas o sté vychytané nule Michala Špita, jenže jsme potřebovali i hru oživit dopředu. A v tomto směru rozhodl příchod Martina Doležala. Svým důrazem, tlakem na branku se podílel na všech třech gólech. A to je přesně to, čím se chceme prezentovat," zmínil Skuhravý exolomouckého útočníka, který se trefil za Jablonec v Gambrinus lize poprvé.

Doležal přitom přišel ze Sigmy s vizitkou kanonýra, který dal na podzim za Olomouc osm gólů. „Vím, že to čekání na první jablonecký zápis bylo dlouhé. Na začátku jara jsem neskóroval, pak jsem se potýkal se zdravotními problémy," shrnul svoje dosavadní jablonecké angažmá  Doležal, který je tak v součtu se svou olomouckou bilancí s devíti zásahy aktuálně nejlepším střelcem severočeského týmu.

Čížek: Pořád máme o co hrát

Na pohledném fotbale Jablonce ve druhém poločase se podílel i záložník Tomáš Čížek. „Čekali jsme, že jihlavský trenér Rada dokáže svůj tým proti nám motivovat a nabudit. Ale poté, co jsme dali po šedesáti minutách první gól, se hra odvíjela pod naší taktovkou. Předvedli jsme rychlé kombinace se zakončením," mínil zkušený středopolař.

„Prý jsme se pokoušeli o útočné akce po vzoru Plzně a Sparty, jak mi někdo říkal, takhle nadšeně bych to však ještě neviděl. Jsme uprostřed tabulky, ale pro nás je hlavní, že máme v závěru sezóny pořád o co hrát. Takže nejbližším úkolem je obstát v pohárové odvetě na Spartě," pravil záložník s myšlenkami na středeční duel.

V létě se podle indicií chystá čistka v jabloneckém kádru. Co na to hráči? „Nad tím nechci spekulovat. Nemá cenu se něčím stresovat. Osobně chci hrát fotbal co nejdéle a naplno jdu do každého zápasu," dodal Čížek, který letos oslaví 36. narozeniny.

Postoupí fotbalisté Jablonce přes pražskou Spartu do finále Poháru České pošty?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
Celkem hlasovalo 884 čtenářů.

Reklama

Související témata: