Hlavní obsah

Příbram - Znojmo 1:1Příbram gólem v páté minutě nastavení vydřela proti Znojmu remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Reljič 0 : 1
95. Krbeček 1 : 1
Záznam online reportáže

Příbram
Aktualizováno

Až v páté minutě nastavení vstřelili fotbalisté Příbrami zásluhou Tomáše Krbečka gól a v dohrávaném utkání 26. kola Gambrinus ligy tak na vlastním stadiónu remizovali se Znojmem 1:1. Vyrovnávací brance ale předcházel sporný zákrok na brankáře Hrubého. Vedoucí branku hostů zařídil už ve 27. minutě Reljič.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zákrok příbramského brankáře Aleše Hrušky (vpravo) na gólmana Znojma Vlastimila Hrubého rozhodčí za nedovolený neposoudil.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali opatrně a první nesmělý střelecký pokus Volešáka z dvaceti metrů se nevešel ani mezi tyče. To Zeba poslal Hruškovi alespoň prudší malou domů. S přibývajícími minutami domácí zvýšili důraz. Řezníček dvakrát proti stoperům neuspěl, potřetí místo přihrávky Azízovi volil střelu, která ale Hrubému žádné starosti nenadělala a neuspěl proti němu o chvíli později ani tváří v tvář.

Reljič Hrušku uhranul

Udeřit mohlo Znojmo, ale Crnkiče zastavil sudí pro neexistující ofsajd. V hustém dešti se každý střelecký pokus stával nebezpečným a Hruška si oddechl, že Reljičova střela ke vzdálenější tyči minula cíl. Hosté se však na mokrém trávníku pohybovali mnohem lépe. Po půlhodině také svoji snahu zúročili, když Hájovský ztratil míč na polovině hřiště, Crnkič utekl po levé straně a nikým nekrytý Reljič zblízka hlavou překonal zkamenělého nebo snad uhranutého Hrušku. A to ještě Vašíček další tutovku zahodil.

Příbram se vzpamatovávala pomalu a střela Azíze opět patřila k těm málo nebezpečným. Domácí se sice snažili, ale to bylo všechno. Na dobře bránícího soupeře nedokázali nic vymyslet. Navíc většina přihrávek končila na kopačkách soupeře. A tak první poločas dohráli v totální bezradnosti, jako by je ani nezajímalo, že pořád bojují o záchranu.

Tlak bez efektu

Druhý poločas začali domácí stejně, jako by se chvílemi předháněli, kdo dá soupeři lepší přihrávku. Znojmo toho ale nedokázalo využít. Domácí si po hodině hry vytvořili na několik minut až drtivou převahu, ale jediným vyústěním byla Hájovského hlavička po rohovém kopu, která těsně minula pravou tyč. Po trestném kopu Zemana pak míč z Mišůnovy hlavy lízl břevno.

Tlak Příbrami sice pokračoval, ale maximem bylo okolí šestnáctky a možná ještě metr uvnitř. Chyběla však finální přihrávka nebo přesná střela. Centry sbíral v pohodě Hrubý, a když se někdo z domácích dostal k zakončení, netrefil se mezi tyče. Povedlo se to sice Zápotočnému po standardce, ale gólmana soupeře nepřekvapil.

Zákrok Hrušky na Hrubého sudí neodpískal

Gól se domácím podařilo vstřelit až v páté minutě nastavení. Tlak Středočechů byl tak mohutný, že se do pokutového území vydal z druhého brankoviště i gólman Hruška. Centr z rohového kopu směřoval ke gólmanovi Hrubému, ten ho ale nemohl zasáhnout, protože ho poslal k zemi právě Hruška. Balón propadl na Tomáše Krbečka, který zblízka vyrovnal.

Marně se domáhal Hrubý odpískání faulu, rozhodčí mu navíc udělil žlutou kartu za protesty. Stejně jako dalším dvěma hráčům na lavičce Znojma Drobiszovi a Jonovovi, kteří protestovali u čtvrtého sudího.

26. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)
Branky: 90.+5 Krbeček - 27. Reljič. Rozhodčí: Jech - Blažej, Mokrusch. ŽK: Zápotočný - Lacko, Hrubý, Drobisz, Jonov (oba mimo hřiště). Diváci: 1822.
Příbram: Hruška - Pleško (76. Stratil), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Krbeček - T. Pilík, Mašán (41. Zeman), Volešák (69. Mareš), Danoski - Řezníček. Trenér: Čuhel.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Buchta, Hnaníček, Mudra - Zeba, Lacko - Helísek (64. Gál-Andrezly), Reljič, Crnkič (89. Cihlář)- Vašíček (90. Diarrassouba). Trenér: Kalvoda.
Připadal vám zákrok příbramského brankáře Aleše Hrušky na gólmana Vlastimila Hrubého v nastaveném čase v souladu s pravidly?
Ano
8,9 %
Ne
91,1 %
Celkem hlasovalo 19839 čtenářů.

Reklama

Související témata: