Hlavní obsah

Po prvním gólu jsme se sesypali, posteskl si Rada po prohře v Jablonci

Jablonec nad Nisou

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Tímto slovním vyjádřením hodnotí často fotbaloví trenéři ligová utkání, v nichž se oba týmy během obou polovin duelů střídají v herní aktivitě. A přesně ve stejném duchu vystihl duel mezi Jabloncem a Jihlavou (3:0) zkušený kouč hostujícího celku Petr Rada. „Výsledek je ale nakonec zasloužený,“ uznal po bodové ztrátě Vysočiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský trenér Petr Rada

Článek

Jihlavští přijeli na sever Čech v dobrém rozpoložení, protože se jim na jaře nadmíru daří. A v paměti jsou jejich vítězství na hřištích soupeřů. K pokračování úspěšného tažení venku však tentokrát nedošlo. „V první půli jsme domácí s výjimkou šance Kubisty k ničemu nepustili. Naopak jsme se mohli dostat do vedení po dvou příležitostech, které jsme neproměnili. Hlavně Kučerova byla stoprocentní, ale po centru ze strany přestřelil. Celkově jsme prvních pětačtyřicet minut odehráli dobře, byla tam z naší strany snaha po útočném fotbale," vybavil si Petr Rada.

Po obrátce ale nastal úplně jiný herní obrázek. „Chtěli jsme začít stejně aktivně, jako jsme končili před přestávkou, a prvních deset minut bylo v pořádku. Po prvním inkasovaném gólu se ale naše hra sesypala. A všechny další akce, které šly proti nám, zaváněly brankou. Byly tam chyby vzadu, stopeři poněkolikáté naivně vystoupili dopředu. Nestačili jsme účinně bránit rozjetého soupeře," nehledal výmluvy trenér.

Závěr zápasu mu odhalil důvod k tomu, aby se hráči zamysleli nad porážkou o tři góly. „Takhle se hrát nedá. Z pohledu výsledku jsem zklamaný a je na nás, abychom se z toho poučili pro nedělní bitvu s Brnem," popsal Rada realitu.

Pozornost při zápase na sebe poutal jihlavský útočník Haris Harba, který se údajně ocitl v hledáčku Jablonce před jeho letní obměnou kádru. „Asi se o tom spekuluje a někde jsem to také četl. Nikdo ale se mnou o případné nabídce nemluvil. Momentálně mě mrzí, že jsme prohráli. Dál se soustředím na Jihlavu. Máme před sebou ještě čtyři kola a uvidíme, co přijde po sezóně," tvrdil bosenský střelec.

O tom, že konec ligy bude důležitý pro jihlavský klid, se zmínil i náhradní brankář Jaromír Blažek. „Sice slyšíme, že rozhodující fázi boje o záchranu jsme už zvládli, ale nesmíme se uspokojit. Vidím to tak, že nám pro definitivu chybí ještě asi bodík," uvažoval zkušený gólman.

Reklama

Související témata: