Hlavní obsah

Sparta v předstihu hlásí další letní posilu, na Letné už trénuje Breznaník

Ligový ročník teprve vrcholí, a na Letné už hlásí další posilu pro příští sezónu. Fotbalová Sparta se domluvila s bývalým hráčem ruského Permu či Slovanu Liberec Michalem Breznaníkem na tříleté spolupráci. Slovenský záložník se dnes připojil k týmu Vítězslava Lavičky. Již v zimě se Sparta dohodla na letním příchodu svého bývalého stopera Radoslava Kováče z Liberce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Breznaník ještě v dresu Liberce centruje přes sparťana Hušbauera, svého nového spoluhráče.

Článek

Získal titul s Libercem, o to samé se pokusí i na Letné. „Sparta má velké ambice, stejně jako já. Být v tomhle klubu je velká výzva. Jsem připravený pro tým tvrdě pracovat," uvedl v pondělí po svém seznámení se spoluhráči Michal Breznaník.

Osmadvacetiletý univerzální hráč, který může nastupovat na levé straně obrany i záložní řady, ale i uprostřed hřiště, se v posledních měsících připravoval po problémech s ramenem individuálně. S předchozím zaměstnavatelem z Permu se domluvil na ukončení spolupráce a do Sparty nyní přichází jako volný hráč. Klub tak bude mít připravenou náhradní variantu pro případ, že by mladý reprezentant Ladislav Krejčí odešel do zahraničí.

„Michal absolvoval všechny vstupní zdravotní prohlídky bez problémů. A výsledky jeho kondičních testů jsou mimořádně dobré," řekl Jakub Otava, člen představenstva AC Sparta Praha. „Věříme, že pro nás bude díky svým fotbalovým kvalitám, ale i pracovitosti a buldočí povaze posilou," doplnil Otava.

„Michal měl i finančně zajímavější nabídky ze zahraničí, ale zvolili jsme Spartu, protože ze sportovního hlediska se jednalo o nejlepší volbu. Hráč se chce s novým týmem porvat o úspěchy na domácí i evropské scéně," vysvětlil Breznaníkův manažer Martin Říha.

Reklama

Související témata: